KV Kortrijk gaat na verlies tegen AA Gent met zuur gevoel winterstop in

Boxing day ligt KV Kortrijk niet. De jongste jaren was KVK op tweede kerstdag nooit aan het feest en dat was vanmiddag niet anders. Tegen AA Gent speelde Kortrijk nochtans verre van slecht, maar het was defensief te onzeker en voorin te onmondig. Kortrijk verloor met 2-3 en ziet alle concurrenten voor play-off 1 weer dichterbij sluipen.

KV Kortrijk had af te rekenen met enkele geblesseerde spelers. Benoit Poulain (lies), Adam Marusic en topschutter Ivan Santini (hiel) waren out en tijdens de opwarming moest ook kapitein Nebosja Pavlovic afhaken. In zijn plaats kwam Dylan Ragolle, Anthony Van Loo kreeg zijn eerste basisplaats en ook Landry Mulemo kwam terug in de ploeg. Het was echter AA Gent dat de thuisploeg meteen bij de keel greep. Het zette snel en hoog druk en de al onzekere KVK-defensie zag sterretjes. Na 13 minuten resulteerde dat al in de openingstreffer. Ragolle, nogal nerveus gestart, kreeg een laterale voorzet niet weggewerkt en Lasse Nielsen bedankte met de 0-1.

Een minuut later had Ragolle zijn foutje goed kunnen maken, maar hij miste de nodige koelbloedigheid voor doel. Het bleek slechts uitstel, want nog voor halfweg de eerste helft stond het gelijk. Rami Gershon, ex-KV Kortrijk, trok Matton neer in de zestienmeter en Stijn De Smet trapte de elfmeter feilloos binnen. De partij viel na die gelijkmaker wat stil. Beide ploegen kregen nog een kans: een uithaal van Sayef werd door Keet in corner geduwd, Matz Sels deed hetzelfde met een loeier van De Smet.

Reuzekansen voor Capon en Chevalier

Na de pauze begon Gent opnieuw het best aan de partij, maar de eerste kans was dit keer voor Kortrijk. En wat voor een: Brecht Capon dook alleen voor Sels op, maar de Gentdoelman had een prima parade in huis. Op het uur weer doelgevaar van de thuisploeg. Capon speelde Chevalier uitstekend vrij, hij lobde de bal over Sels maar ook over het doel. Het zou Kortrijk zuur opbreken, want een minuut later toonde Raman wél hoe het moest: 1-2. In het slotkwartier ging Kortrijk voluit op zoek naar de gelijkmaker, maar slaagde er niet in om te scoren. Acht minuten voor tijd leek Laurent Depoître het lot van de thuisploeg te bezegelen (1-3). Twee minuten voor affluiten echter scoorde Matton nog de aansluitingstreffer en in de extra tijd kreeg Teddy Chevalier een reuzekans op de gelijkmaker, maar hij trapte onbesuisd over. Door dit verlies zal Kortrijk na de winterstop uiteindelijk nog zwaar aan de bak moeten als het zijn plaats in de top zes wil behouden. (CDW)