KV Kortrijk gaat met de billen bloot in Anderlecht

Romain Métanire en Kristof D'Haene druipen ontgoocheld af. © BELGA
Christof Decraene

De Kortrijkzanen kwamen in het Constant Vanden Stockstadion op voorsprong, maar na de pauze werden ze kinderlijk eenvoudig weggezet door Anderlecht en leden er een zware 5-1-nederlaag.

Bij Anderlecht kwam de Poolse nieuwkomer Lukasz Teodorczyk al meteen aan de aftrap. Bij KV Kortrijk voerde coach Karim Belhocine geen wijzingen door aan het team dat vorige week AA Gent in bedwang hield. Anderlecht begon sterk aan de wedstrijd en Kaminski moest al na 3 minuten een pegel van Youri Tielemans over de lat duwen. Na elf minuten mocht Chipciu van dichtbij aanleggen, maar het Kortrijkse sluitstuk, ex-Anderlecht nota bene, redde miraculeus. Na 19′ minuten zette Rolland Hervé Kage op weg naar doel, maar de Congolese-Belg werd in de zestienmeter foutief gestuit door Bram Nuytinck. Kage zette zich zelf achter de elfmeter en bracht Kortrijk op voorsprong.

Anderlecht monopoliseerde ook daarna de bal, maar het kon de Kortrijkse defensie niet echt in grote problemen brengen. Defour probeerde het een tweetal keer vanop afstand, maar Kaminski stond telkens pal. En plots hing de gelijkmaker toch tegen de touwen. Na een combinatie Hanni-Teodorczyk door de as van de Kortrijkse defensie legde Hanni de bal onder Kaminski tegen de touwen. Vijf minuten later stond de Algerijn opnieuw oog in oog met Kaminski, maar dit keer raakte hij er niet voorbij.

Tijdens de rust bleef Hervé Kage met een voetletsel in de kleedkamer, Sidy Sarr was zijn vervanger. Als KV Kortrijk al intenties had om op zoek te gaan naar een nieuwe voorsprong, dan werden die heel snel de kop ingedrukt. Anderlecht rukte meteen op richting doel van KV Kortrijk en dat resulteerde al na zes minuten in de 2-1. Lukasz Teodorczyk kreeg al te veel ruimte en hij scoorde meteen bij zijn debuut. En drie minuten later lag Kortrijk helemaal uitgeteld tegen het canvas toen Chipciu van dichtbij de 3-1 tegen de touwen joeg. Kortrijk had geen repliek in huis en Anderlecht profiteerde optimaal. Toen Steven Defour er 4-1 van maakte, was de tweede helft nog niet eens halfweg. En de lijdensweg van de Kortrijkspelers was daarna nog niet ten einde. Aanvallend stelden de bezoekers niks meer voor terwijl de thuisploeg van alle kanten het doel van Kaminski bleef bestoken. Zo vlamde Dendoncker twee pegels af, maar de Kortrijkse doelman redde even veel keer uitstekend. Tussendoor had Sylla wel al voor de 5-1 gezorgd.