KV Kortrijk gaat in beroep tegen schorsing Birger Verstraete

© BELGA
Redactie KW

KV Kortrijk gaat niet akkoord met het voorstel van het Bondsparket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) om zijn middenvelder Birger Verstraete te schorsen voor twee speeldagen, met een extra geldboete van 600 euro.

Die minnelijke schikking kreeg de eersteklasser maandag voorgesteld, na de rode kaart van Verstraete in de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Lokeren.

In de doelpuntloze thuiswedstrijd tegen Lokeren trok scheidsrechter Wim Smet na een halfuur een rode kaart voor Verstraete nadat hij te driest was ingekomen en zijn studs op het been van Sverrir Ingason had gezet. Volgens het Bondsparket was de ‘fysieke integriteit’ van de IJslandse verdediger in gevaar en daarom kreeg Verstraete een strafvoorstel. Kortrijk gaat in beroep tegen de schikking, want het wil in zijn volgende twee wedstrijden in de Jupiler Pro League – vrijdag op het veld van Club Brugge en zondag 23 augustus thuis tegen AA Gent – zeker kunnen rekenen op zijn middenvelder.

Birger Verstraete verontschuldigde zich al via de sociale media. “Ik wil me verontschuldigen bij de supporters, de ploegmaats en de staff”, liet hij op Twitter optekenen. “Ik had absoluut geen intentie om een fout te maken.”

Club en speler zullen zich dan ook dinsdagmiddag verdedigen voor de Geschillencommissie Betaald Voetbal van de KBVB, in de hoop een lichtere straf te kunnen krijgen.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier