KV Kortrijk gaat al bij al vlot naar volgende ronde in de Croky Cup

Christof Decraene

In de zestiende finales heeft KV Kortrijk zich niet laten verrassen door derdeklasser Olsa Brakel. Het won met 5-0 en eindigde de wedstrijd opnieuw met tien na een rode kaart dit keer voor Fabien Boyer.

De partij kon voor Kortrijk niet beter beginnen: al na vijf minuten lobde Stijn De Smet de 1-0 over Brakeldoelman Meerman. Dat bleek echter niet het startschot van een prima wedstrijd. Kortrijk teerde op die voorsprong, liet Brakel komen. De bezoekers toonden zich gevaarlijk via Wouter Moreels, Bram Leroy en Jelle Delie, maar echt grote kansen leverde dat niet op. Rust: 1-0.

Na de pauze was de eerste kans voor Brakel: Delie kopte echter tegen de lat. Nog voor het uur kreeg Kortrijkverdediger Fabien Boyer rood. Maar Brakel kon van dat numeriek overwicht niet profiteren. Integendeel: de vermoeidheid sloeg toe en Kortrijk voetbalde zich uiteindelijk nog vlot naar een 5-0-overwinning na goals nog van Stijn De Smet, Tomislav Kis, Michael Lallemand en Hervé Kagé.