KV Kortrijk bevestigt thuisreputatie tegen Charleroi

Thanasis Papazoglou zette met de 1-0 zijn ploeg op weg naar de zege. © BELGA
Christof Decraene

Kortrijk versloeg in de slotwedstrijd van de elfde speeldag de Carolo’s met 2-0 na goals van Papazoglou en Kis en klimt zo naar de zevende plaats in het klassement. Kortrijk verloor dit seizoen nog geen enkele keer in het eigen Guldensporenstadion.

Kortrijk opende sterk met een kopkans voor Thanasis Papazoglou en een poging van Hervé Kagé. Charleroi was onder de indruk van het felle matchbegin van de thuisploeg, maar werd daarna geholpen door twee – onvrijwillige – incidenten, waarbij het lichamelijke leed voor Damien Marcq, die zelfs vervangen moest worden, en het duo Zarko Tomasevic-Marinos, die beiden bloedend van het veld moesten, dermate groot was dat de match tien minuten stil lag. Daarna was het voor beide ploegen weer even zoeken en het was de snelle Ndongala die voor het eerste gevaar zorgde, maar KVK-doelman Darren Keet had een prima redding in huis.

Even voor het half uur een mooie actie van KV Kortrijk, waarbij Stijn De Smet even de angel uit de aanval leek te halen, maar daarna een gemeten voorzet verstuurde richting de bedrijvige Thanasis Papazoglou, die met een knappe kopbal de 1-0 voorbij Nicolas Penneteau kopte. Kortrijk bleef daarna de baas tegen een ontgoochelend Charleroi.

Tomislav Kis viert zijn doelpunt en zet de 2-0-eindcijfers op het bord.
Tomislav Kis viert zijn doelpunt en zet de 2-0-eindcijfers op het bord.© BELGA

Na de pauze waren de rollen omgekeerd. Kortrijk liet Charleroi komen, te ver komen en na 9 minuten kwam David Pollet maar millimeters te kort om een voorzet van Marinos voorbij Keet in doel te tikken. Amper twee minuten later solliciteerde Amara Baby naar de misser van de speeldag door van op anderhalve meter de bal nog over het doel van Keet te tillen. Kortrijk ontsnapte zo een tweede keer aan de gelijkmaker.

Kortrijk kan rekenen op een stevige thuisreputatie.
Kortrijk kan rekenen op een stevige thuisreputatie.© BELGA

Kortrijk moest achteruit, maar probeerde op de counter wel nog voor gevaar te zorgen. Penneteau had moeite met een harde pegel van Papazoglou, maar daar bleef het aanvankelijk bij. Ondertussen leek ook het vet stilaan van de soep bij Charleroi en Kortrijk begon opnieuw meer in zichzelf te geloven. Een kwartier voor tijd zette de pas ingevallen Marusic een mooie actie op, bediende De Smet die op zijn beurt de bal goed achteruit legde op Tomislav Kis en de Kroaat zorgde met zijn tweede van het seizoen voor de 2-0. Charleroi berustte in de nederlaag, Kortrijk mocht vieren en klimt naar de zevende plaats. (CDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier