KV Kortrijk berust in drie speeldagen schorsing voor Fabien Boyer

© BELGA
Redactie KW

KV Kortrijk zal drie competitiewedstrijden, waaronder de opener van de 23e speeldag vrijdagavond in het Guldensporenstadion tegen KV Oostende, aanvangen zonder Fabien Boyer.

De eersteklasser verzet zich niet tegen de schorsing die de Franse verdediger opgelegd werd door de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB).

Tijdens de 1-0 verliespartij bij Oud-Heverlee Leuven (speeldag 22) gaf arbiter Bram Van Driessche de rode kaart aan Boyer voor een gevaarlijke tackle op OHL-middenvelder Le Postollec. Het bondsparket vroeg drie speeldagen schorsing, waarvan één het gevolg is van een voorwaardelijke straf, en 800 euro boete. Ter zitting gaf de 24-jarige verdediger van Kortrijk toe dat hij de bal bij de ingreep niet raakte, waarop de Geschillencommissie de vordering van het parket bestendigde.

Boyer was niet aan zijn proefstuk toe. Ook in de zestiende finales van de Beker van België tegen derdeklasser Olsa Brakel (5-0 zege voor Kortrijk) pakte de Fransman rood. Daarvoor kreeg Boyer twee speeldagen schorsing, waarvan één met uitstel. Die voorwaardelijke straf werd effectief gemaakt. Door de schorsing mist Boyer de thuiswedstrijd tegen KV Oostende (22 januari), het uitduel bij RC Genk (30 januari) en de thuismatch tegen Westerlo (6 februari).

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier