KSV Roeselare wint met 0-3 bij KV Kortrijk en pakt voor het eerst de volle buit in PO II

© BELGA
Redactie KW

Een scherper Roeselare zette na goals van Kehli, Godwin en Brouwers verdiend de puntjes op de i na de 2-3-derbynederlaag van twee weken terug.

De partij begon met kopzorgen voor Roeselare-coach Mercier, die na het uitvallen van Biebauw en Schmisser nog voor de aftrap de pionnen door elkaar moest gooien. Bij Kortrijk verscheen de tegen Genk goed ingevallen Ivanof voor het eerst aan de aftrap. Lang liet het eerste gevaar niet op zich wachten, want na een hakje van Brouwers mocht Kehli al na dertig seconden openen.

Veel stelde de thuisploeg daar op enkele schuchtere pogingen na niet tegenover. Integendeel, want met een kopbal van Godwin op voorzet van Grisez leek een tweede bezoekende goal dichterbij dan de 1-1. Die kwam er kort voor het halfuur op een haar na toch toen Zolotic zich verkeek op een dieptebal van Sarr op Saadi, maar Coppens bleef op de been en haalde het in een één-tegen-één-duel van de Kortrijk-spits. Het bleef allemaal wat zoutloos bij de Kerels. Na twee vermeende strafschopfases viel de tweede goal op het halfuur niet toevallig aan de overkant toen Godwin op avontuur trok en Kaminski in twee tijden het nakijken gaf.

Druk naar voor

Belhocine koos met het inbrengen van Totovitskyi voor een bleke Sarr na de rust voor meer druk naar voor. Een opflakkering van korte duur, want na een een trap van De Smet op de paal was ook de derde goal van de avond er eentje voor wit-zwart. Zo kon Kaminski net voor het uur eerst nog pareren op een vrijschop van Van Eenoo, maar had de KVK-goalie in de daaropvolgende fase geen verhaal op de rebound van Browers (die kon profiteren van een kopbal van Samyn die via de lat opnieuw het veld instuitte). Match gespeeld en een in PO II eerste driepunter voor Roeselare, dat zo op vier punten komt, maar voorlopig wel laatste blijft.

(SBE – foto BELGA)

KV Kortrijk – KSV Roeselare 0-3.

Kortrijk: Kaminski, Ouali, Rougeaux, Goutas, D’Haene, De Smet (84′ Hoxha), Van der Bruggen, Sarr (46′ Totovitskyi), Ivanof, Chevalier, Saadi (66′ Stojanovic).

Roeselare: Coppens, Monteyne, Lépicier, Zolotic, Grisez, Van Acker (78′ Bochet), Godwin (42′ Samyn), Van Eenoo, Lecomte, Brouwers, Kehli (85′ Cornet).

Doelpunten: 1′ Kehli 0-1, 33′ Godwin 0-2, 55′ Brouwers 0-3.Gele kaarten: 52′ Van Eenoo, 67′ D’Haene, 70′ Ouali, 87′ Van der Bruggen.

Scheidsrechter: Visser.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier