Kortrijk versterkt zich met Senegalese middenvelder Sidy Sarr

Sidy Sarr © Fifa
Redactie KW

KV Kortrijk heeft de Senegalese middenvelder Sidy Sarr (19) aangetrokken. Hij tekende in het Guldensporenstadion voor drie jaar, met twee jaar optie. Dat meldt de eersteklasser maandag op zijn website.

Sarr is een linksvoetige centrale middenvelder, die zowel verdedigend als aanvallend uit de voeten kan. Met zijn 1m96 moet hij bij KVK voor de nodige power op het middenveld zorgen, zo klinkt het. De Senegalese belofteninternational wordt door Kortrijk bij Mbour Petite Côte uit zijn thuisland weggehaald.

Sarr trad vorig seizoen met de U20-selectie van zijn land aan op de Africa Cup waar hij één van de uitblinkers was, met drie doelpunten in vijf wedstrijden. De finale werd met het kleinste verschil verloren tegen Nigeria. Deze zomer speelde hij met Senegal mee op het WK U20, waar Senegal uitgeschakeld werd in de halve finale tegen Brazilië.

Volgens Kortrijk werd hun nieuwste aanwinst gevolgd door enkele Europese (top)ploegen, onder andere Olympique Marseille en Galatasaray toonden naar verluidt interesse.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier