Kerels winnen zonder moeite oefenpot tegen het Franse Amiens SC

De spelers vorige week voor aanvang van de wedstrijd tegen KV Oostende. © Belga

KV Kortrijk won vrijdagavond een oefenpartij in het Guldensporenstadion. Tegen de Franse eersteklasser Amiens SC won het makkelijk met 2-0.

Een oefenpot betekent meestal speelkansen geven aan spelers die in de competitie weinig aan de bak komen. Dat was deze keer niet anders. Met Bruzzese, Van Eenoo, Perbet en youngster Hoxha kregen enkele bankzitters hun kans.

De trouwe fans in het Guldensporenstadion kregen al vrij snel een goal te zien. In de twaalfde minuut mocht Ajagun alleen doorgaan op Amiens-doelman Bouet. De Nigeriaanse middenvelder twijfelde niet en jaste het leer keurig tegen de netten. Daarna kwamen de Fransen meer opzetten, maar echte kansen leverde dat niet op. Integendeel, het was KVK dat via Perbet nog het dichtst bij de 2-0 was.

Wereldgoal Van Eenoo

Hetzelfde spelbeeld na de rust, met opnieuw een vroeg doelpunt van de Kerels. En wat voor een. Van Eenoo knalde de bal heerlijk in de verste hoek. Azouni wilde niet veel later evengoed doen als zijn ploegmaat, maar zijn knal ging een metertje over. De Franse sparringpartner had het moeilijk met het vlot combinatiespel van de Kerels en creëerde zelf heel weinig kansen. Gelukkig voor Bruzzese mocht hij in de 67ste minuut even zijn handen opwarmen met een kopkans voor de bezoekers.

In de slotfase toonde Amiens al de goede wil van de wereld, maar een eerredder zat er niet meer in. Zo kwamen de Kerels in een vrijdagse oefenpot nooit in de problemen. KVK hervat volgende week de competitie op verplaatsing tegen Standard.