Karim Belhocine: “Nooit gemakkelijk op Oostende”

Karim Belhocine wil punten pakken op KV Oostende. (Belga) © BELGA
Redactie KW

Vrijdagavond staat met KV Oostende-KV Kortrijk opnieuw een West-Vlaamse derby op het programma. Lennert De Smul is de enige afwezig bij ‘de Kerels’.

Een rustige Karime Belhocine liet tijdens de persbabbel niet te veel in zijn kaarten kijken. “Het is nooit gemakkelijk op verplaatsing bij KV Oostende, maar we krijgen wel opnieuw de kans om ons te meten met een sterke ploeg. We gaan voluit onze kans.” Op verplaatsting kunnen de roodwitten alvast een opkikker gebruiken. Dit seizoen werd nog maar één keer gewonnen buitenshuis, met 1-2 van STVV.

“Dat is geen nieuwtje en dat geldt trouwens niet voor ons alleen. We zijn er ons van bewust. De motivatie van de thuisploeg weegt soms zwaarder door zeker. Het is een derby en dat belooft meestal wel een leuke partij te worden. Het is een belangrijke match en, zoals iedere week, een referentie met het oog op PO1.”

Saadi

Met topschutter Idriss Saadi in de rangen, die afgelopen weekend zijn achtste treffer maakte, heeft trainer Belhocine alvast een sterk wapen achter de hand. Toch wordt er gespeculeerd over een eventueel vervroegd vertrek van de Fransman met Algerijnse roots. “Normaal blijft hij voor het volledige jaar. Zo niet, zal ik wel op de hoogte gebracht worden, denk ik. Ik hoop vooral dat hij vlot blijft scoren. Hij voelt zich uitstekend.”

Westrijdselectie KV Kortrijk : Galens, Verstraete, Goutas, De Smet, Pavlovic, Kage, Saadi, Sifakis, Métanire, De Mets, Gigot, Joaozinho, Mercier, Rolland, Ouali, Kaminski, Totovytskyi, Van Loo, Veldwijk en Sarr.

(NDB)