Karim Belhocine: “Moeskroen moet geen cadeaus verwachten”

Karim Belhocine moet voortaan niet meer achter de balustrade staan. © Foto Bart
Christof Decraene

Dat bevestigde Karim Belhocine, die acht jaar geleden als speler van KVK op miraculeuze wijze op de slotspeeldag het behoud afdwong, op het wekelijkse perspraatje van KV Kortrijk.

“Dat was in het seizoen 2008-2009, ons eerste seizoen in eerste klasse”, herinnert Belhocine zich nog goed. “Wij moesten winnen bij Westerlo en hopen dat Dender voor eigen volk onderuit ging tegen Charleroi, dat niks meer te winnen of te verliezen had. Dat gebeurde ook en wij versloegen Westerlo met 1-3 waardoor het behoud een feit was. Berthelin (nu keepertrainer bij Kortrijk, red.) was toen doelman bij Dender.”

Datzelfde scenario staat zondag Moeskroen, de tegenstander van de Veekaa te wachten. De Walen moeten winnen en hopen dat Westerlo dat niet doet tegen Genk. “Ik weet dat er speculaties zijn, maar wij moeten daar boven staan”, zucht Belhocine, verwijzend naar het feit dat zijn zonen in Moeskroen voetballen of dat zijn winger Idir Ouali in Moeskroen woont. “Wij zullen onze match spelen. Om te winnen, om onze tiende plaats te behouden en om onze fans nog eens een thuiszege te kunnen aanbieden. Voor Moeskroen gelden andere belangen, maar daar moeten wij geen rekening mee houden. Moeskroen moet geen cadeaus verwachten.”

Karim Belhocine mag zich sinds woensdag weer officieel hoofdtrainer van KV Kortrijk noemen en in die hoedanigheid al zijn functies weer opnemen. Woensdag trok hij voor het eerst naar de Pro Licence-trainerscursus. “Het was best leuk. We maakten kennis met de andere cursisten (onder wie onder anderen Nicolas Frutos en Gert Verheyen, red.) en de manier van werken werd uitgelegd. De lessen vinden een keer per maand plaats. Op een maandag, dat komt dus goed uit want dan hebben wij meestal een vrije dag.”

Na de match tegen Moeskroen wacht Kortrijk een rustige periode van drie weken. De play-offs starten pas eind maart. “Nee, mijn spelers zullen tussendoor geen vakantie krijgen, hooguit een vrij weekend”, aldus de Kortrijktrainer. “We zullen normaliter ook een oefenduel inlassen tegen de winnaar van het duel Antwerp-Roeselare, want voor de promovendus uit 1B zit het seizoen er na zaterdag op. Het nieuwe play-off-systeem lijkt in eerste instantie wel goed, zeker nu er meer ploegen in meespelen en het feit dat er sowieso enkele grote clubs niet in de top zes geraken. Maar voor een echte conclusie wachten we beter af tot die competitie is gespeeld.”