Karim Belhocine (KV Kortrijk): “Ik zal niet alles omgooien”

© VDB
Christof Decraene

Dat liet de interimcoach van KV Kortrijk vanmiddag weten tijdens zijn eerste persconferentie.

Karim Belhocine stond als assistent-trainer dicht bij en vooral tussen de spelers. Aan die verstandhouding lijkt nu plots een einde te zijn gekomen. “Ik probeer wel dezelfde te blijven, maar ik besef dat ik straks keuzes zal moeten maken die voor sommigen nadelig kunnen zijn. Ik vind dat ook niet leuk, maar het is inherent aan mijn job. En een profvoetballer moet daarmee om kunnen gaan. Als trainer moet ik wel wat afstand bewaren met de spelers zelf.”

Johan Walem heeft hij na zijn ontslag niet meer gehoord. Hij had ook geen behoefte om zelf contact op te nemen. “Ik denk dat het ontslag bij Johan hard is aangekomen, daarom heb ik hem met rust gelaten. Dinsdag werd de spelersgroep door het bestuur toegesproken. Maar we zijn uiteindelijk vrij snel op het veld gegaan. Ik zit al lang in de voetbalwereld en hoe moeilijk sommige zaken ook zijn, de bal moet snel weer rollen. De spelers moeten de draad weer oppikken. Precies om die reden heb ik de trainingen die dag wat speels gehouden, zodat iedereen de gebeurtenissen naar de achtergrond kon duwen.”

Dat Belhocine weet dat het maar een tijdelijke opdracht is, stoort hem niet. “Ik heb geen Pro Licence-diploma, maar ben wel van plan dat te halen. Maar met dat diploma ben ik nu niet bezig. Het enige wat me nu bezighoudt is de ploeg en resultaten behalen. En als ik straks weer assistent ben, dan is dat voor mij geen punt.”

In Charleroi moeten in elk geval niet al te veel wijzigingen verwacht worden. Chanot is out met een blessure, Marusic en Boyer keren terug uit schorsing. “Het zou fout zijn om alles in één keer om te gooien. Ik zal stap voor stap enkele kleine wijzigingen doorvoeren. ” (CDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier