Joseph Allijns is formeel: “Tan verkoopt KVK niet”

Voorzitter Joseph Allijns en CEO Ken Choo. © Foto Bart
Christof Decraene

Dat bevestigde de Kortrijkvoorzitter aan onze redactie nadat op de financiële website Bloomberg.com was verschenen dat de Maleisiër Vincent Tan al zijn voetbalclubs zou verkopen.

Vincent Tan is eigenaar van drie voetbalclubs: Cardiff City, FK Sarajevo en sinds mei 2015 KV Kortrijk. Daarnaast heeft de Maleisische miljardair ook nog een ruime participatie in het Amerikaanse Los Angeles FC. Maar blijkbaar wordt het de 65-jarige zakenman te veel en hij zou van zijn voetbalclubs af willen. En dat zou voor de toekomst van KVK geen goed nieuws zijn. Kortrijkvoorzitter Joseph Allijns weerlegt echter de geruchten. “Het klopt dat Vincent Tan het Welshe Cardiff City van de hand wil doen, maar hij wil wel KV Kortrijk behouden”, zegt hij. “Dat heeft CEO Ken Choo (rechterhand van Tan, die alle lopende zaken regelt, red.) mij ook bevestigd. Ergens logisch ook, want Kortrijk maakt winst terwijl Cardiff een redelijke schuldenberg heeft.”

In de marge verklaarde Allijns, twee jaar geleden nog tegenkandidaat van François De Keersmaecker om bondsvoorzitter te worden, dat hij zich in principe voor de komende bondsvoorzitterverkiezingen geen kandidaat zal stellen.

Ondertussen reageerde de heer Tan ook al op deze berichtgeving met het volgende statement : “Het is niet mijn plan om mijn clubs te verkopen. Ik zie daar ook geen enkele reden voor. Men heeft mij zelf gecontacteerd met verschillende biedingen voor een overname van Cardiff City FC, maar daar is niks toereikend bij. Al snel wordt dan een veralgemening gemaakt voor alle ploegen die ik bezit. Nogmaals, er is geen enkele reden waarom ik één van mijn clubs zou moeten verkopen, dus ook KV Kortrijk niet.”