Joseph Allijns : “Droom om als eerste West-Vlaamse club in een volledig nieuw stadion te spelen”

© VDB
Christof Decraene

Voorzitter Joseph Allijns droomt al langer van een nieuwe bekerfinale voor zijn KV Kortrijk. Elk seizoen opnieuw geeft de ex-Lauwenaar dat als een van zijn doelen op. “Toch probeer ik voorlopig niet al te veel aan een eventuele finale te denken om ontgoochelingen te vermijden”, aldus de KVK-preses.

Het zijn belangrijke weken voor KV Kortrijk. De Kerels zetten dinsdag in Moeskroen de puntjes op de i na het jammerlijke verlies in Oostende enkele dagen eerder en blijft de top zes in het vizier houden. Maar bovenal staat de halve finale van de Croky Cup bij iedereen met een rood-wit hart stevig omcirkeld. Niet in het minst bij voorzitter Joseph Allijns.

“De bekerfinale is een heel belangrijk doel”, bekent hij. “En ik denk dat we in de halve finale met gelijke kansen starten als RC Genk. Het is een cliché, maar details zullen beslissend zijn. Ik hoop alleszins dat die details dan in ons voordeel zullen zijn, want ik zou graag nog eens zo’n bekerfinale meemaken. Dat was zes jaar geleden gewoonweg fantastisch. Maar ik weiger te dromen en probeer er nu nog niet te veel aan te denken uit angst om ontgoocheld achter te blijven.”

Maar zo’n bekerfinale spelen heeft niet alleen sportieve uitstraling. “Het zou de club in al zijn geledingen een boost kunnen geven“, dixit Joseph Allijns. “We hebben met KV Kortrijk enkele heel moeilijke jaren achter de rug. Na het vertrek van Yves Vanderhaeghe ruim twee jaar geleden is het bij ons niet meer gelopen zoals we dat graag hadden gewild.

“De voorbije jaren liepen niet zoals gewild. Met een bekerfinale zouden we dat hoofdstuk definitief kunnen afsluiten”

Door een bekerfinale te spelen, zouden we dat hoofdstuk kunnen afsluiten en positief naar de toekomst kijken. Want die ziet er voorlopig wel rooskleurig uit. We hebben na de trainerswissel een mooie remonte gemaakt. Afgelopen weekend verdienden we in Oostende zelfs meer dan een 2-1-nederlaag. We kregen daar twee stomme goals tegen op een stilstaande fase, maar voorts heb ik genoten van het voetbal dat we gebracht hebben. Ik heb met heel veel plezier naar de match gekeken, net als in Moeskroen dinsdag.”

Dat het spelen van de bekerfinale een positieve invloed kan hebben om de stadionplannen nog wat sneller te laten uitvoeren, wil Allijns niet gezegd hebben. “Ik heb me voorgenomen om niet over ons stadion te spreken tot in juni, wanneer we de ontwerpen te zien zullen krijgen. Maar ik kan niet ontkennen dat wanneer het sportief goed loopt, dat ook stimulerend kan zijn voor ons nieuw stadion. Ik durf nog altijd te dromen dat wij de eerste West-Vlaamse eersteklasser zullen zijn die in een volledig nieuw stadion speelt. En dat is geen verre droom”, aldus Joseph Allijns. (CDW)