Johan Haghebaert (K-BTK): “Ik zette zelf mijn eerste voetbalpasjes bij KV Oostende”

Johan Haghebaert. (Foto KDK)
Redactie KW

Zaterdag neemt KV Kortrijk het op tegen KV Oostende. Dat is ook voor Johan Haghebaert een belangrijke wedstrijd. Johan is geboren en getogen in Oostende, maar woont ondertussen al bijna 35 jaar in Kortrijk. Toch slaat zijn hart nog steeds rood, groen en geel in plaats van rood en wit.

Al van kinds af aan is Johan Haghebaert een fervent liefhebber van KV Oostende. “Ik heb er zelf mijn eerste voetbalpasjes gezet”, opent de nu 51-jarige Haghebaert. “Als kind ging ik dan ook vaak kijken en dat blijft je bij. Maar aangezien ik nu al een hele tijd in Kortrijk woon, ben ik natuurlijk niet tegen KV Kortrijk. Wanneer KVK speelt, wil ik altijd dat ze een goed resultaat halen, maar in de wedstrijden tegen Oostende gaat mijn voorkeur toch naar de De Kustboys uit.”

Haghebaert is naast voetballiefhebber ook voorzitter van K-Basketteam Kortrijk. Toch probeert hij zoveel mogelijk wedstrijden van zijn ploeg te bekijken. “Vorig weekend was ik nog aanwezig op de thuiswedstrijd tegen Gent, maar veel hangt inderdaad af van het basketbal, waar ik voorzitter ben. Ik heb me daarvoor geëngageerd en wil dat zo goed mogelijk doen.”

Gelijkspel

Door basketbalverplichtingen weet Haghebaert dan ook nog niet of hij zaterdag aanwezig zal kunnen zijn voor de derby. Hij weet voorlopig ook nog niet in welk vak hij zal zitten om de wedstrijd te bekijken. “Dat is een heel goede vraag. Als ik met vrienden ga, dan sta ik in het vak van Kortrijk en zal ik me koest moeten houden wanneer Oostende zou scoren. Maar als ik alleen ga, dan sta ik bij de supporters van Oostende.”

“Wie er zal winnen? Ik denk dat het een gelijkspel zal zijn: 2-2. Het zal een mooie wedstrijd worden tussen twee ploegen die er vol voor willen gaan“, besluit Haghebaert, die commercieel directeur is bij drukkerij Delabie. (MBW)