Jeremy Perbet loodst KVK Kortrijk met 100ste goal voorbij OH Leuven

Christof Decraene

De Kerels wonnen met 0-2 bij OH Leuven met goals van Vladimir Kovacevic en Jeremy Perbet.

Glen De Boeck toverde met Vladimir Kovacevic een serieuze verrassing uit zijn hoed. De Serviër viel al maanden uit de boot onder De Boeck, maar in Leuven mocht hij plots wel starten door de defensieve selectieproblemen. Ook youngster Tyron Ivanof kreeg een eerste basisplaats. Kortrijk creëerde weinig mogelijkheden in Leuven, dat het meeste balbezit had, maar daar niks mee deed. Op slag van rust kwam KVK op voorsprong. Perbet liet de 0-1 liggen, maar op de daaropvolgende corner scoorde nota bene Kovacevic. De scheidsrechter twijfelde, maar doelman Thamsatchanan werd gehinderd door een doelpunt waardoor de goal van KVK volledig correct was.

In een betere tweede helft moest Bruzzese zich twee keer onderscheiden op een poging van Vekemans, maar een efficiënt Kortrijk stelde na de pauze de zege veilig. Topschutter Teddy Chevalier zocht nadrukkelijk zijn doelpunt, maar het was uiteindelijk wel Jeremy Perbet die scoorde. Voor de Fransman zijn 100ste doelpunt in 200 duels in de Belgische hoogste klasse.

Ondanks de zege zal men bij KVK wel balen, want Zulte Waregem, dat met ruime 8-0-cijfers won van Waasland-Beveren, is nu helemaal zeker van de groepswinst in poule A. En Teddy Chevalier ziet Hamdi Harbaoui over zich springen in de topschuttersstand.