Ivan Santini duwt Anderlecht naar Europa League

Ivan Santini schonk zichzelf een mooi verjaardagscadeau. © BELGA

KV Kortrijk haalde tegen Anderlecht een 0-2-achterstand op. Ivan Santini zorgde met zijn 15de competitietreffer voor de 2-2 en zadelde de bezoekers met een heuse kater op.

Benoît Poulain stond op het wedstrijdblad, maar viel uit tijdens de opwarming waardoor Anthony Van Loo toch een basisplaats kreeg. Brecht Capon ging op de rechtsmidden postvatten, Adam Marusic verhuisde naar de linkerkant. En de Serviër deed de Anderlechtdefensie meteen pijn. Op snelheid stormde hij alleen op Silvio Proto af, maar hij besloot naast. Kortrijk bleef de wet dicteren en Proto moest in het verweer op een vrije trap van Ivan Santini. Anderlecht slaagde er rond het kwartier in om het evenwicht te herstellen. Najar had een goede schietkans, maar Darren Keet, die in doel de voorkeur had gekregen op Laurent Henkinet, stond paraat. Anderlecht zette Kortrijk goed vast, maar de paars-witten konden er geen kansen uit puren, het tempo lag te laag. In het slotkwartier vond Anderlecht toch twee keer een opening in de thuisdefensie. Het was twee keer Acheampong die Keet op de proef mocht stellen, maar de Zuid-Afrikaanse doelman stond telkens pal.

Na de pauze ging Anderlecht meteen op zijn elan door. Eerst werd Najar nog afgevlagd, maar na vier minuten was het toch raak. Tielemans bracht Dennis Praet perfect in stelling en hij lobde knap over Keet. Vier minuten later verdubbelde Aleksandar Mitrovic met een kopbal de score. Anderlecht dacht dat het de schaapjes op het droge had en haalde de voet van het gaspedaal. Het zou hen zuur opbreken. Een kwartier voor tijd scoorde Brecht Capon de aansluitingstreffer. Kortrijk rook bloed en vier minuten later bezorgde Ivan Santini zichzelf een mooi verjaardagscadeau met de 2-2. Plots was de vaart wél terug in de match, beide ploegen gingen nog verwoed op zoek naar de aansluitingstreffer, maar de score wijzigde niet meer. (CDW)