Hoofdcoach KV Kortrijk alweer weg (maar de club weet van niks)

Patrick De Wilde en Karim Belhocine. © Foto Bart
Redactie KW

Het avontuur van Patrick De Wilde bij KV Kortrijk lijkt alweer voorbij. Het Saoudische Al Khaleej meldt op zijn website de komst van de Oost-Vlaming. Bij KV Kortrijk vallen ze uit de lucht.

Patrick De Wilde werd door KV Kortrijk louter aangetrokken om in regel te zijn met de licentiecommissie, die een club verplicht een trainer met een Pro Licensediploma in zijn staf te hebben. Dat heeft Karim Belhocine, die overnam van de ontslagen Johan Walem, niet en moest dus De Wilde naast zich dulden.

Dat het nooit echt boterde tussen die twee is een publiek geheim. Meteen na het einde van het seizoen gonsde het al van de geruchten dat De Wilde de club zou moeten verlaten, maar dat gebeurde niet. En hij lijkt nu op zijn beurt het hazenpad te kiezen. Vanmiddag meldde Al Khaleej, dat zevende eindigde in de hoogste voetbalklasse in Saoudi-Arabië, de komst van Patrick De Wilde als nieuwe trainer.

Toen we bij KVK naar een reactie peilden, was woordvoerder Jelle Brulez duidelijk. “We zijn daar helemaal niet van op de hoogte”.

Patrick De Wilde ligt in elk geval nog onder contract bij KV Kortrijk, zodat dit vertrek niet zonder akkoord van Kortrijk mogelijk zal zijn. (CDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier