Hoe zou Anastasiou zich nu voelen?

"Een tweede ontslag op vier maanden tijd, staat nooit goed op een cv", zegt onze Christof Decraene. © VDB
Christof Decraene

Onze KV Kortrijk-watcher overschouwt de trainerscarrousel van de voorbije weken. En die kan gevolgen hebben voor de Griekse T1.

Is het leven van een voetballer soms – nou ja – hard, wat moeten we ons dan niet voorstellen bij dat van een trainer. Een maand geleden werd Yannis Anastasiou nog bejubeld voor de transformatie die hij KV Kortrijk had gegeven. Van een ploeg waar vorig seizoen niks meer lukte naar een aardig voetballend team, dat maar nipt verloor tegen Club Brugge en meer dan een puntendeling had verdiend in zijn wedstrijden tegen topteams als Anderlecht en Zulte Waregem. Het mag ook gezegd: het was in de maanden augustus en september een plezier om naar matchen van KV Kortrijk te kijken. Je zag tenminste opnieuw iets. Dat was tot voor kort wel even anders.

“Best opmerkelijk dat KV Kortrijk bij Vanderhaeghe gepolst zou hebben”

Maar het cliché zegt dat het in voetbal snel kan veranderen en dat blijkt nu ook. Na het debacle op de Bosuil tegen Antwerp en het thuisverlies tegen Oostende zit Kortrijk plots in vieze papieren: het telt amper vier punten meer dan rode lantaarn Eupen. En dan hoor je als trainer plots dat jouw werkgever al iemand anders heeft gepolst om over te nemen. In casu Yves Vanderhaeghe, die enkele dagen daarvoor aan de kant werd gezet bij KV Oostende. Best opmerkelijk dat KV Kortrijk de Roeselarenaar gepolst zou hebben, want bij de Kerels was men twee jaar geleden allerminst opgezet met de manier waarop Vanderhaeghe de Veekaa voor de kustploeg had verlaten.

Hoe zou KV Kortrijktrainer Yannis Anastasiou zich de voorbije dagen bij dit alles gevoeld hebben? Hij zal allicht verklaren dat hij zich niet bezighoudt met zaken waarop hij toch geen vat heeft, maar inwendig zal hij ongetwijfeld gekookt hebben. Want een tweede ontslag in amper vier maanden tijd – hij werd eind mei bij Roda JC onder druk van de spelersgroep op de keien gezet – staat nooit goed op een cv. Zondag wacht Standard, de week erop AA Gent. Het worden ongetwijfeld nog spannende weken bij de Kerels. En bij Roda JC lachen een aantal voetballers in hun vuistje…