Harbaoui beslist ijskoude derby vanop de stip

Hamdi Harbaoui heeft net gescoord. © (Foto Belga)

In een ijskoude derby trok Zulte Waregem aan het langste eind. Hamdi Harbaoui zorgde vanop de stip voor het winnende doelpunt.

KVK-coach Glen De Boeck voerde één wissel door ten opzichte van vorige week. Verboom werd naar de kant verwezen, Azouni mocht aan de bak als rechtsachter. De Kerels trakteerden de supporters op vuurwerk voor de match, maar ook het wedstrijdbegin mocht gezien worden. Topschutter Teddy Chevalier stelde Bossut met een knal meteen op de proef. De man in vorm bij KVK was enkele minuten later bijna de aangever voor de 1-0. Zijn vrije trap werd door Kumordzi in de handen van Bossut gekopt.

Evenwicht hersteld

De buren van Zulte Waregem kwamen lange tijd niet in het stuk voor, maar waren op het halfuur voor het eerst gevaarlijk. Olayinka tikte de bal op het dak van het doel. Stilaan herstelden de bezoekers het evenwicht. Meer zelfs, Harbaoui moest Zulte eigenlijk op voorsprong schieten, maar miste zijn schot compleet. Zo gingen we zonder doelpunten de rust in.

Slordige tweede helft

De supporters konden zich opwarmen aan het begin van de tweede helft. Bij de withemden kon Olayinka niet op doel besluiten, bij de roodhemden kopte Chevalier een metertje over. Ook Makarenko kreeg een goede kans, maar na een hoekschop besloot hij onbesuisd over. Naarmate de tweede helft vorderde, verwaterde het spel bij de beide ploegen. Lag het aan het veld of aan de koude, de West-Vlamingen grossierden met slechte passes.

Harbaoui beslist de derby

Uit het niets kregen de bezoekers een strafschop. Bongonda ging gretig neer over het been van D’Haene en scheidsrechter Erik Lambrechts legde het leer op de stip. Harboaui zette de elfmeter koelbloedig om. In de slotfase probeerde KVK nog, maar Zulte trok in een ijskoude derby aan het langste eind.