Grote KV Kortrijk-reünie op bank van Anderlecht

Hein Vanhaezebrouck © VDB
Redactie KW

Niet of Hein Vanhaezebrouck trainer wordt van landskampioen Anderlecht, maar wanneer en met wie als zijn assistenten. Dat is de vraag die het Belgisch eersteklassevoetbal de voorbije dagen bezighield. De kans bestaat dat de bank van Anderlecht binnenkort erg Veekaa-gekleurd zal ogen.

Hein Vanhaezebrouck wordt na zijn vertrek bij AA Gent naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe coach van landskampioen RSC Anderlecht. Zijn assistenten bij Gent, Peter Balette en Bernd Thijs verhuizen sowieso niet mee naar het Astridpark. De kans dat Nicolas Frutos, interim-coach bij RSCA en zondag nog aan het roer tegen Standard, aanblijft als assistent van Hein wordt door veel kenners niet al te hoog ingeschat. Ook de twee rechterhanden van de ontslagen René Weiler, Thomas Binggeli en David Sesa, zouden mogen vertrekken.

Yves Vanderhaeghe
Yves Vanderhaeghe© VDB

Om de technische staff van zijn nieuwe club wel vorm te geven, denkt Vanhaezebrouck naar verluidt aan zijn ex-collega’s bij KV Kortrijk Yves Vanderhaeghe en Karim Belhocine. Vanderhaeghe, die na de barslechte start recent noodgedwongen vertrok bij KV Oostende, zou als T2 fungeren terwijl Belhocine, vandaag nog aan de slag als sportief directeur bij de Veekaa, als T3 aan de slag kan gaan. Vraag is of Yves zich na jaren als hoofdcoach kan verzoenen met een plekje als assistent. Bij KVK zou men Belhocine niet al te veel in de weg leggen. Als hij zich opnieuw klaar ziet voor veldwerk in plaats van een bureaujob, maakt de Franse Algerijn de tocht naar Brussel.

Karim Belhocine
Karim Belhocine© VDB

Als physical coach aast Vanhaezebrouck op Gino Caen, op dit moment nog bij KVO, maar net als Vanderhaeghe en Belhocine een rijk Kortrijk-verleden. Begin deze week nog moet alles duidelijk worden. Als Vanhaezebrouck erin slaagt zijn oude vertrouwelingen samen te brengen, zitten binnenkort drie mannen die vorig jaar nog als hoofdcoach langs de lijn, stonden op de paarswitte bank.