Glen De Boeck (KVK): “Met Vandendriessche enorme transfer gerealiseerd”

© VDB
Olaf Verhaeghe

Zaterdag speelt KV Kortrijk thuis tegen Sint-Truiden zijn eerste wedstrijd onder de nieuwe trainer Glen De Boeck. In zijn eerste wekelijkse persbabbel keek hij terug op de eerste kennismaking met zijn nieuwe club en strooide hij met lof richting zijn trainersstaf.

“Wat ik verwacht van STVV? Een aanvallende, maar vooral collectief sterke ploeg. Maar wij hebben hard en veel gewerkt. We zullen klaar zijn tegen zaterdag.” Glen De Boeck leeft gespannen, maar met vertrouwen toe naar zijn eerste wedstrijd als hoofdcoach van KV Kortrijk. “Ik weet niet of het puntenverlies tegen Eupen (STVV speelde 4-4 gelijk na een absolute doelpuntenkermis, red.) nog in hun hoofd zal spelen. Ik weet wel dat wij als KVK allemaal bereid zijn om een stevig, georganiseerd geheel op de mat te brengen.”

De Boeck ontkent niet dat hij in zijn eerste week als trainer veel oplapwerk heeft moeten verrichten. “Dat is ook normaal hé. Als je 11 wedstrijden niet wint, sluipt er sowieso twijfel in een groep. Ook een trainersontslag is voor een voetballer niet leuk. Ik weet welke impact dat heeft op een spelerskern. In dat opzicht ben ik blij dat er vorig weekend nog geen match was. Dat gaf ons wat extra tijd om onze manier van werken en denken goed in te plannen”, aldus de T1.

“Eerste contact met Vrancken op donderdag”

Eerder deze week werkte KVK met de komst van Wouter Vrancken als assistent en Karsten Vandendriessche als fysiektrainer zijn huiswerk af. “Ik ben heel blij met de mensen rondom mij”, zegt De Boeck. “Wat Wouter betreft, wil ik hier toch wat duidelijk verschaffen. Het is niet zo dat hij in oktober bij Lommel vertrok om hier aan de slag te kunnen. Ik heb getekend op dinsdag, het eerste contact tussen zowel de club en Wouter en mezelf en Wouter volgde op donderdag.”

“Hij had een CV mee van maar liefst drie pagina’s, allemaal studies, opleidingen en bijscholingen. Echt indrukwekkend” – Glen De Boeck over Karsten Vandendriessche

Glen De Boeck (KVK):
© vdb

De Boeck uitte wel enorm veel respect voor de keuze die de ex-Lommel-trainer maakte. “Hij heeft Lommel laten staan met het oog op de toekomst. Wouter moet nog minstens vier jaar studeren om zijn Pro License-diploma te halen. Mocht hij de promotie naar 1B afdwingen, kon hij er sowieso niet als trainer aanblijven. Hij heeft ervoor gekozen om nu een stapje achteruit te zetten en mee te lopen in een staf met ervaring op het hoogste niveau. Dat getuigt volgens mij van erg veel lef en bakken ambitie. Wouter heeft toen een risico genomen, maar in mijn ogen is het een zeer verstandige beslissing.”

“Reken op iedereen”

De komst van Karsten Vandendriessche als physical coach kwam eveneens als een verrassing. “Er waren al een aantal namen de revue gepasseerd, maar niemand sprak mij echt aan. Ik kreeg hier dan te horen dat er een ‘hele goede bij de beloften zat’. Ik heb Karsten daags nadien ontmoet en hij had een CV mee van maar liefst drie pagina’s”, vertelt De Boeck. “Allemaal studies, opleidingen, bijscholingen,… Echt indrukwekkend. Ik heb meteen tegen de mensen van het bestuur gezegd: ‘zoek niet verder, we hebben hem’. Met Karsten Vandendriessche hebben we een ongelooflijke transfer gerealiseerd, geloof me.”

“Meteen na mijn aanstelling heb ik Ouali opgebeld en gezegd dat hij opnieuw welkom was”

De komst van Glen De Boeck kan voor een aantal spelers van KVK een nieuwe doorstart betekenen. “Iemand als Perbet bijvoorbeeld, die moet je in de zestien kunnen aanspelen. Hij heeft overal veel gescoord. Als die ballen voor het doel komen, zal het hier ook lukken. Iedereen is bij mij opnieuw van nul begonnen. Meteen na mijn aanstelling heb ik Ouali opgebeld (Ouali was onder Anastasiou naar de B-kern verwezen, red.) en hem gezegd dat hij vanaf morgen welkom was. Hij heeft de voorbije dagen al duidelijk laten zien wat hij ons kan bijbrengen. Ik reken op iedereen. Kwalitatief gezien is er in Kortrijk meer dan voldoende materiaal aanwezig om er nog iets moois van te maken.”

Beker tegen Antwerp

Naast de strijd onderin – “ik heb een aantal punten vooropgesteld, maar hoeveel ga ik u nu echt niet zeggen” – zit KV Kortrijk ook in de achtste finales van de Beker van België. Op woensdag 29 november komt Antwerp op bezoek. “Het zou heel dom zijn om nu al te zeggen: die beker, die laten we schieten. Als je wint, zit je meteen in de kwartfinale en wie weet wat daarna nog kan volgen. Ik ben trouwens van mening dat een voetballer drie keer in de week moet kunnen sjotten. Dus ja, de beker is ook voor KV Kortrijk en Glen De Boeck nog altijd heel belangrijk.”