Glen De Boeck: “Ik denk dat de beste ploeg eruit ligt”

© BELGA
Redactie KW

Glen De Boeck is het dit seizoen niet gewend te verliezen met KV Kortrijk en de voormalige Rode Duivel had het dinsdagavond na de 1-0 nederlaag in de Genkse Luminus Arena dan ook bijzonder lastig met de uitschakeling van zijn ploeg.

“Ik denk dat de beste ploeg eruit ligt”, vertelde de Kortrijkse coach – zichtbaar aangeslagen – na de wedstrijd.

“Als je de twee wedstrijden bekijkt, mag er maar één ploeg in de finale staan en dat zijn wij. We waren hier nochtans niet goed begonnen, we konden de bal niet lang genoeg in de ploeg houden en dan slikken we ook nog eens een doelpunt op een stilstaande fase. We weten dat Genk sterk is op die momenten, maar we komen gewoon gestalte te kort. Ik kan er geen centimeters aanbreien.”

Pas gaandeweg de eerste helft kon Kortrijk tonen waarom er in de vorige dertien wedstrijden onder De Boeck negen keer gewonnen werd. “Vanaf minuut 25 begonnen we te voetballen, maar als je dan de kansen niet afmaakt, is het spijtig, ontgoochelend en zuur. Er waren genoeg kansen om een draw af te dwingen. Op de fase met Colley wil ik nog even terugkomen: hij had rood moeten krijgen. Ik heb de beelden al gezien. Hij kwam met twee voeten van de grond en de mensen van Genk geven het ook toe. Dat was spijtig, want tegen tien man hadden we nog wel iets kunnen forceren.”

De Boeck loodste Veekaa in enkele maanden tijd van het degradatiemoeras naar de rand van de top zes. “Vanaf donderdag leggen we de focus op de wedstrijd tegen Antwerp. We spelen nog drie keer thuis, we willen dat POI-ticket halen, daar moeten we niet flauw over doen.”

(BELGA)