Glen De Boeck: “Het is over en out voor Budkivskiy”

© BELGA
Redactie KW

Kortrijktrainer Glen De Boeck was niet mals voor de Oekraïnse spits op het perspraatje in de aanloop naar het duel met KV Oostende van komende zaterdag.

KV Kortrijk kende een prima eindejaar, deed zo een ferme opmars in het klassement, waardoor nieuwe spelers in deze wintermercato niet hoogdringend zijn. De kern mag wel afgeslankt worden. Zo mag onder andere Pylyp Budkivskiy uitkijken naar een andere ploeg. Hij is na de terugkeer van Thanasis Papazoglou, die terug is na zijn uitleenbeurt bij Aalesunds, pas derde meer in de pikorde van de spitsen.

“Ik heb veel energie in die jongen gestoken, maar ofwel begrijpt hij mij niet ofwel wil hij het niet verstaan“, zucht De Boeck. “Al lijkt hij sinds Papazoglou weer meetraint plots beter te weten wat ik wil. Dat hij nu pas mijn derde spits is geworden, heeft Pylyp louter aan zichzelf te danken. Op een bepaald moment steek ik er geen energie meer in, we zijn op een punt gekomen dat het voor hem over en out is. We zullen een oplossing voor hem zoeken.”

Als je zo dicht staat van de zesde plaats staat, dan doe je mee

Duidelijke taal dus en dat sprak De Boeck ook toen werd gepolst of hij een plaats in de top zes nog mogelijk acht. Kortrijk staat nu op drie punten van die zesde plaats. “Als je zo dicht staat, dan doe je mee. Toch telt voor mij maar één ding en dat is de komende wedstrijd tegen Oostende. Met de rest hou ik me niet bezig. Nee, dat is geen gezever. Zo sta ik tegenwoordig in het voetbal. We moeten realistisch voortdoen en dan zien we wel tot wat dat leidt. Oostende kondigt zich trouwens niet als een evidente opdracht aan. Ik zag ze bezig tegen Genk afgelopen dinsdag en de kustploeg verdiende meer dan de nederlaag. Het is een team met heel goede voetballers. Wij zullen ons niveau van voor Nieuwjaar moeten halen als we ze willen kloppen”, besluit De Boeck.

(CDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier