Glen De Boeck: “Altijd geluk nodig om in Anderlecht iets te rapen”

© BELGA
Christof Decraene

Bijna dag op dag een jaar geleden ging Glen De Boeck als trainer van Moeskroen met 7-0 onderuit op het veld van Anderlecht. Zondagmidddag speelt KVK op Anderlecht en De Boeck hoopt dat het dit keer zo’n vaart niet zal lopen.

Glen De Boeck zag Anderlecht woensdag in het Champions Leagueduel met Bayern Munchen aan het werk en was onder de indruk. “Ik heb een heel sterk Anderlecht gezien, toch zeker in die eerste helft. Het was wellicht hun beste wedstrijd van het seizoen. Gezien het tempo waarop in de Champions League gevoetbald wordt, vind ik het straf dat Anderlecht zijn voet naast een topclub als Bayern kon zetten. Je merkt dat paars-wit progressie maakt en je ziet ook almaar meer de hand van de trainer. Chapeau voor Hein, hij heeft daar op korte tijd toch al iets neergezet”, looft De Boeck zijn collega met wie hij indertijd samen de Pro Licencecursus heeft gevolgd.

“Dat Anderlecht een midweekmatch afgewerkt heeft, zal zijn sporen nalaten. Maar ze zullen wel het nodige vertrouwen uit hun prestatie tegen Bayern halen. We zullen wat geluk moeten hebben om in het Astridpark iets te rapen, maar dat heb je daar altijd nodig.”

Glen De Boeck:
© BELGA

De Boeck kwam in zijn perspraatje ook nog even terug op de wedstrijd tegen STVV. “Ik onthoud uit die match dat wij daar een heel sterk eerste uur gespeeld hebben. En ik vind het flauw dat de trainer van Sint-Truiden zegt dat Kortrijk niet gewonnen heeft, maar STVV wél verloren. Het is de scheidsrechter die STVV door het fluiten van die onterechte penalty en de rode kaart van Rougeaux weer in de wedstrijd heeft gebracht. Blijven wij met elf, dan hadden wij gegarandeerd nog meer gescoord.”