Geschillencommissie spreekt Stijn De Smet (KV Kortrijk) vrij na herbekijken tv-beelden

© BELGA
Redactie KW

De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) legt Stijn De Smet geen schorsing op.

De commissie nam die beslissing dinsdag na het herbekijken van de televisiebeelden. Vorige week maandag had de Reviewcommissie op basis van diezelfde beelden nochtans gevraagd om de speler van KV Kortrijk te vervolgen voor een overtreding op speeldag elf in de Jupiler Pro League.

De Smet kreeg in de 2-0 overwinning tegen Charleroi geel van ref Delacour voor een doodschop op Charleroi-middenvelder Damien Marcq. De aanvoerder van KV Kortrijk, die zich excuseerde bij zijn slachtoffer, ontsnapte in de negende minuut aan de uitsluiting en zette de ‘Kerels’ later in de wedstrijd met twee assists op weg naar de zege. De Reviewcommissie vroeg op basis van de tv-beelden alsnog de vervolging, maar kreeg daarin geen bijval van het Bondsparket en de Geschillencommissie.

“Uit de voorgelegde tv-beelden blijkt dat De Smet effectief een fout beging bij het uitvoeren van een tackle op zijn tegenspeler in het midden van het speelveld. Deze fout waarbij de fysieke integriteit in het gedrang kwam, werd terecht gesanctioneerd met een gele kaart”, klinkt het. “De geschillencommissie Betaald Voetbal is van oordeel dat de scheidsrechter geen manifest verkeerde beoordeling maakte. Een sanctie dringt zich niet op.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier