Geschillencommissie schorst Fabien Boyer (KV Kortrijk) drie wedstrijden

© BELGA
Redactie KW

Als het van de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) afhangt, kan KV Kortrijk drie competitieduels niet rekenen op Fabien Boyer.

De Franse verdediger van de Kerels kreeg dinsdag een schorsing van drie speeldagen en een boete van 800 euro opgelegd voor zijn rode kaart op de 22e speeldag in de Jupiler Pro League.

Tijdens de 1-0 verliespartij bij Oud-Heverlee Leuven kreeg Boyer de rode kaart voor een gevaarlijke tackle op OHL-middenvelder Le Postollec. “Daarmee bracht hij de fysieke integriteit van de tegenstander in gevaar”, verklaarde arbiter Bram Van Driessche in zijn scheidsrechtersrapport. Het Bondsparket vroeg drie speeldagen schorsing, waarvan één het gevolg is van een voorwaardelijke straf. De Geschillencommissie bestendigde die vordering. “Boyer raakt zijn tegenstrever met enorme intensiteit en met gestrekt been en de studs vooruit“, klinkt het. Ter zitting gaf de 24-jarige verdediger van Kortrijk toe dat hij het leer bij de ingreep niet raakte.

In hoger beroep?

Boyer was niet aan zijn proefstuk toe. Ook in de 16e finales van de Beker van België tegen derdeklasser Olsa Brakel (5-0 zege voor Kortrijk) pakte de Fransman rood. Daarvoor kreeg Boyer twee speeldagen schorsing, waarvan één met uitstel. Die voorwaardelijke straf wordt nu effectief gemaakt.

Door de schorsing mist Boyer de wedstrijd thuis tegen KV Oostende (22 januari), het uitduel bij KRC Genk (30 januari) en de thuismatch tegen Westerlo (6 februari). KV Kortrijk kan een beroepsprocedure starten en moet in dat geval vrijdag met Boyer voor de Geschillencommissie Hoger Beroep verschijnen.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier