Derbykoorts stijgt: Waregem krijgt afrit ‘Boeregem’

Christof Decraene

Met de derby tussen Zulte Waregem en KV Kortrijk in het verschiet stijgt de derbykoorts. Al is de kans reëel dat dit grapje van de Kortrijksupporters nog een financieel staartje krijgt.

Voetbalsupporters zijn altijd wel in voor een grap, zeker als er derby’s afgewerkt moeten worden. Zo wordt een middenstip wel vaker uitgegraven, maar voor duels tussen Kortrijk en Zulte Waregem doen de fans wel wat extra moeite. Zo plaatsten KVK-supporters al eens chrysanten op het veld van Zulte Waregem, omgekeerd werd door de Esseveesupporters in een van de dug-outs in het Guldensporenstadion een vogelverschrikker geplaatst waarop het gezicht van toenmalig trainer Yves Vanderhaeghe werd geplakt.

Voor de derby van komende zaterdag hebben KVK-supporters op de E17 een bord met afrit Waregem op even aangepast naar ‘Boeregem’. Een leuke ingeving, al vinden ze dat bij het agentschap wegen en verkeer West-Vlaanderen minder prettig. Dat legt trouwens klacht neer tegen onbekenden en indien de daders gevonden zouden worden, riskeren zij een fikse boete.

Derbykoorts stijgt: Waregem krijgt afrit 'Boeregem'
© VDB

De wedstrijd leeft trouwens niet alleen bij de fans, maar ook de spelers zijn er klaar voor. Bij KVK ontrafelden de spelers na de vlotte zege tegen Westerlo afgelopen zaterdag een spandoek aan hun supporters waarop ze met de boodschap 17/9 Zulte-KVK, are you ready? lieten doorschemeren dat zij er volledig klaar voor zijn: Maar ook de spelers van Zulte Waregem, die afgelopen weekend Moeskroen inblikten, lieten zich niet onbetuigd. Toen de fans in Moeskroen Shoes off/out if you hate Kortrijk zongen, gingen de schoenen van de spelers gewillig uit. (CDW)