Crisis is nu helemaal compleet bij KV Kortrijk

© BELGA
Christof Decraene

Exit Johan Walem bij KV Kortrijk? De supporters, die de spelers na de verlieswedstrijd in Leuven opwachtten aan het Guldensporenstadion, vragen al maanden niets anders en hun wens lijkt nu toch relatief snel ingewilligd te zullen worden.

De positie van de Kortrijkcoach wordt dan ook stilaan onhoudbaar. Het voetbal dat KV Kortrijk brengt oogt al een heel seizoen niet mooi. Elke KVK-adept weet dat hij de voorbije seizoenen verwend is geweest, maar het contrast is wel héél groot. Johan Walem liet al van bij zijn aanstelling weten dat het een overgangsseizoen zou worden, niet onlogisch omdat hij een rist nieuwe spelers moest inpassen. En iedere KVK-fan zou daar ook wel genoegen mee nemen, als er af en toe ook iets te zien zou zijn in de wedstrijden van hun favoriete club. Op een korte opflakkering eind november na, met een mooie overwinning tegen Waasland-Beveren en de uitschakeling van Anderlecht in de Croky Cup, was het meestal kommer en kwel.

Johan Walem lijkt verbaal ook minder aanwezig, zowel op training als tijdens de matchen, dan zijn voorgangers Yves Vanderhaeghe en Hein Vanhaezebrouck. Daar is op zich niets mis mee, maar het lijkt op een gebrek aan bezieling. En zijn spelers lijken dat in de wedstrijden over te nemen. Alle schuld in Walems schoenen schuiven zou echter niet correct zijn. Het spelerspotentieel dat hij momenteel voorhanden heeft, is niet van die orde om wekelijks grootse matchen te spelen. Vooral voorin hebben Teddy Chevalier en Ivan Santini een grote leemte gelaten en Thanasis Papazoglou kan die gewoonweg niet invullen. Ook de andere spitsen, Tomislav Kis en Michael Lallemand zijn niet in staat om de aanval te dragen. En de vele rode kaarten, zes al dit seizoen, helpen ook al niet.

En dan zit je uiteraard met een probleem. Een probleem dat Walem nog niet heeft kunnen oplossen. Vraag is of hij nog de tijd zal krijgen om dat op te lossen. Het verlies zaterdag in Leuven betekende een 0 op 15 en rode lantaarn Westerlo is ondertussen tot op zes punten terug gekeerd. Na de wedstrijd in Leuven wist Johan Walem al dat hem moeilijke dagen te wachten staan. “Jullie weten evengoed hoe dit zal aflopen”, was zijn alles zeggende quote.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier