Club weinig succesvol in Kortrijk

Vorig seizoen buffelde Idriss Saadi KV Kortrijk met twee doelpunten voorbij Club Brugge. © BELGA
Christof Decraene

Drie. Dat is het aantal zeges dat Club Brugge in competitieverband behaalde in het Guldensporenstadion sinds KV Kortrijk in 2008 zijn terugkeer maakte op het hoogste niveau.

In 2008 won Club met 2-3, het jaar erop werd het 1-4. En dan was het wachten tot eind december 2014 voor Club in Kortrijk nog eens aan het feest was: 1-4. Héél opmerkelijk: in de overige negen confrontaties trok rood-wit liefst acht keer aan het langste eind. Vorig seizoen werd het 2-1. Het was ook de wedstrijd waarin Idriss Saadi, die van Cardiff werd gehuurd, voor het eerst een basisplaats kreeg, meteen twee keer scoorde en vertrokken was. Hij zou uiteindelijk 16 doelpunten maken en vijfde in het topschuttersklassement eindigen.

Een dergelijke prijsschutter loopt er momenteel (nog) niet rond in het Guldensporenstadion. Dat KVK nog maar drie keer scoorde, is best opvallend, want dat is omgekeerd evenredig met het aantal doelkansen. Mogelijks biedt de Oekraïense aanwinst Pylyp Budkivsky hier een oplossing. De boomlange spits kan mooie statistieken voorleggen, want hij scoorde vrij vlot bij al zijn vorige clubs. Budkivsky kreeg in Kortrijk wel nog niet echt de kans om zich te tonen. Hij geraakte vrij snel na zijn transfer naar Kortrijk geblesseerd en liep zo wat achterstand op. Voorlopig moet hij zich met twee invalbeurten tevreden stellen. Ontploft ook hij zondagavond tegen Club Brugge?