Club Brugge opnieuw leider na zege in Kortrijk

Blauw-zwart won met 1-2 en pakt zo voor de tweede keer in drie seizoenen de drie punten in het Guldensporenstadion.

Bij KV Kortrijk een wijziging in vergelijking met de partij in Eupen vorige week: Idir Ouali betaalde het gelag voor zijn magere prestaties en Jovan Stojanovic kwam in zijn plaats aan de aftrap. Club Brugge-trainer Ivan Leko voerde heel wat meer wissels door. Met Ethan Horvath, Jelle Vossen, Hans Vanaken en Brandon Mechele kwamen amper vier spelers aan de aftrap die de week voordien ook in Waregem hadden gestart.

KV Kortrijk begon niet onaardig aan de partij, maar gaandeweg namen de bezoekers het initiatief over. Eerst was er een kopbal van Mera na een vrije trap, Kaminski redde ook een schot van Diaby. In de elfde minuut was het wel raak voor Club Brugge: Bennard Kumordzi beging handspel op een poging van Jelle Vossen en de Limburger zette zelf de elfmeter om. Abdulay Diaby kreeg wat later de kans om de score te verdubbelen, maar Kaminski redde goed.

Kortrijk was echter de evenknie van de bezoekers en tussen de Brugse kansen door had Ethan Horvath Vladimir Kovacevic met een knappe reflex van de gelijkmaker gehouden. In het derde kwartier was het zelfs al Kortrijk wat de klok sloeg. Teddy Chevalier kreeg na 33 minuten een uitgelezen kans om te scoren: hij mocht alleen op Horvath af, maar talmde te lang. Het slotakkoord was evenwel voor de bezoekers, maar Kaminski ging goed plat op de poging van Vossen. Club Brugge ging met een 0-1-voorsprong rusten, al was een gelijkspel best terecht geweest.

Dezelfde 22 spelers maakten zich op voor de tweede helft. Na amper twee minuten had Club de score kunnen verdubbelen, maar knullig uitverdedigen van Vladimir Kovacevic werd niet afgestraft. Het bleek slechts uitstel want minder dan twee minuten later stond het toch 0-2 toen Refaelov zich goed doorzette en Diaby bediende, die ongehinderd de 0-2 kon binnentikken. Het antwoord van de thuisploeg liet niet lang op zich wachten. Jovan Stojanovic trapte tegen de buitenkant van de paal.

Kortrijk duwde door en de bezoekers hadden het moeilijk. Dat verbeterde niet toen Stojanovic halfweg de tweede helft de aansluitingstreffer tegen de netten gleed. Twee minuten na die aansluitingstreffer had de thuisploeg een strafschop moeten krijgen na een duwfout op Christophe Lepoint, maar scheidsrechter Delferière sloot de ogen voor die nochtans duidelijk fout.

Kortrijk trok in het slotkwartier alle aanvallende registers open, maar het bleef opletten voor de snelle counter van de bezoekers. Op een ervan had Vormer een prima kans, maar hij trapte onbesuisd naast. Ondanks druk van thuisploeg wijzigde de score uiteindelijk niet meer. Een fel bevochten zege voor Club Brugge, dat met het maximum van de punten opnieuw naast Charleroi aan de leiding komt.