Cercle en KV Kortrijk houden elkaar in evenwicht

Niels Mestdagh van Cercle, op de huid gezeten door Michael Lallemand. © ACR
Redactie KW

In een West-Vlaamse derby zonder echt veel doelrijpe kansen bleef het 0-0.

In Lichtervelde gaven KV Kortrijk en Cercle Brugge voor ruim vierhonderd toeschouwers elkaar partij. In tegenstelling tot de wedstrijd tegen OH Leuven hadden de spelers van groen-zwart geen voorafgaande training in de benen en hielden ze goed stand tegen de Kerels, die daags voordien tegen Antwerp speelden.

In de eerste helft was er langs weerszijden weinig gevaar voor doel. Enkel hoekschoppen zorgden zowel bij Cercle als Kortrijk, die beiden met veel inzet voetbalden, voor enige dreiging. Het was wachten tot in de twee helft op de eerste doelrijpe kans. Van Belle mocht voor Cercle een hoekschop trappen tot bij Dewaele. De verdediger zag zijn schot echter gekraakt.

Papazoglou laat het liggen

Aan de overzijde kwam de ingevallen Van Eenoo tegen zijn ex-ploeg, met ondertussen acht andere spelers tussen de lijnen, dicht bij de openingstreffer. Zijn schot ging voorlangs. Yagan trapte voor Cercle een vrije schop over. Luttele seconden voor tijd kreeg Papazoglou dé kans op winst voor Kortrijk. De Griekse spits zag zijn poging, na knap voorbereidend werk van D’Haene, echter gepareerd door Van Damme. De doelman van Cercle haalde met een knappe reflex de bal met één hand uit zijn doel. Zo bleef het bij 0-0.

Cercle is tot en met zaterdag op ministage in een hotel in Oostkamp met trainingen op Olympia. Zaterdag speelt groen-zwart om 18 uur in en tegen Walhain. KV Kortrijk houdt zaterdag een fandag met om 11.30 uur een galawedstrijd tegen KV Mechelen.

Cercle Brugge begon met Van Damme, Van Belle, Bourdin, Verkindere, Bossekota, De Kegel, Doumbaouya, Dewaele, Van Roose, Maertens en Haroun.

KV Kortrijk startte met Pillot, Boyer, Claeys, Verstraete, De Mets, Mahau, Gigot, Lallemand, Ulens, Papazoglou en Kamara.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier