Cercle Brugge en KV Kortrijk houden elkaar in evenwicht

Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht. © AC

Oefenwedstrijd tussen beide West-Vlaamse ploegen eindigt op 1-1.

Cercle Brugge trok voor de tweede keer in een week tijd naar Lichtervelde om er een ploeg uit 1A partij te geven. Na een minuut stilte voor de slachtoffers in Frankrijk schoot groen-zwart voor circa 250 toeschouwers het best uit de startblokken. Na vijf minuten kwam Cercle dan ook op voorsprong toen Yagan de doorgebroken Vanbelle bediende, zijn voorzet van op links kwam bij Maertens die in twee tijden kon besluiten.

KV Kortrijk, met gewezen Cerclespelers D’Haene en Van Eenoo en in de tweede helft ook De Smet en de Brugse belofte Pupe, kwam geregeld in de buurt van doelman Lentz, maar zonder gevaar. Kort voor rust werd Yagan voor Cercle alleen voor doel afgezonderd, maar hij besloot op Sifakis. Zo bleef het bij 1-0 aan de rust.

Overtredingen

In de tweede helft, die vooral werd ontsierd door de vele onnodige overtredingen en gele kaarten, was Kortrijk de betere ploeg. Het kwam op tegenaanval verdiend langszij via Papazoglou. Naudts trapte daarna nog op de doelman. Kortrijk voerde een pak wissels door en bracht ondermeer Chanot, Gigot, Saadi, Ouali en Kagé in. Er werd niet meer gescoord. Cercle speelde de volledige wedstrijd met dezelfde elf.

Beide teams namen elk één speelhelft voor hun rekening. Cercle trok in de eerste helft de lijn van de voorbije twee wedstrijden door, met goed voetbal en wilskracht. Kortrijk was in de tweede periode voetballend en vooral fysisch sterker. Het werd 1-1.

KV Kortrijk speelt zaterdag 16 juli om 19.30 uur bij Antwerp, Cercle trekt naar Koekelare voor een wedstrijd tegen FC Dender EH om 18.00 uur.