Blessure Gary Kagelmacher (KV Kortrijk) lijkt mee te vallen

© VDB
Olaf Verhaeghe

De Uruguayaanse verdediger van KV Kortrijk viel vrijdag, vlak voor de derby tegen Zulte Waregem, uit met een scheurtje van 9 mm in de quadriceps. Doelman Thomas Kaminski werd ondertussen verkozen tot speler van de maand augustus.

KV Kortrijk vermoedt dat Kagelmacher een à twee weken out zal zijn. De komende week wordt dit verder opgevolgd en eind deze week wordt een nieuwe scan genomen. Daarna wordt beslist of de trainingsintensiteit opgevoerd wordt. Hij mist dus wel sowieso de confrontatie met Anderlecht, komende zaterdag om 18 uur.

Ook de jonge Youcef Attal wordt binnenkort terug op de club verwacht. Hij blesseerde zich tijdens de interlandweek met de nationale ploeg van Algerije. In de match tegen Zambia, waarin hij als basisspeler startte, brak hij zijn oogkas. De 21-jarige flankverdediger keert volgende week terug naar België na een laatste controle in zijn vaderland.

Kaminski AGO Kerel

De eerste verkiezing van de AGO Kerel van de maand werd gewonnen door doelman Thomas Kaminski. De ex-Anderlechtkeeper begon uitstekend aan het seizoen en werd verkozen met maar liefst 48 procent van de stemmen. Jovan Stojanovic eindigde met 18 procent op de tweede plaats, voor de ondertussen geblesseerde Christophe Lepoint (13 procent).