Billijk gelijkspel in oefenmatch tussen KV Kortrijk en KV Mechelen

Thomas Kaminski hield een strafschop tegen. © BELGA
Redactie KW

De oefenpot tussen KV Kortrijk en KV Mechelen eindigde zaterdagmiddag op een 0-0-gelijkspel. Vooral het slechte weer was een serieuze spelbreker.

Beide ploegen begonnen uitstekend aan de partij. Veekaa kon enkele keren gevaarlijk dreigen, maar scoren lukte niet. Op het einde van het eerste halfuur kreeg KV Mechelen een strafschop na een trekfout van Pavlovic op Claes. Kaminski redde echter de elfmeter met een knappe redding. De felle wind maakte het voor de spelers niet makkelijk om verzorgd voetbal op de mat te brengen. Chevalier speelde een sterke partij, maar kwam niet tot scoren. Aan de overkant waren Rits en Schouterden in het tweede halfuur dicht bij de openingstreffer. Die laatste knalde een bal staalhard tegen de kruising.

Veldwijk net niet

In het derde halfuur trok KV Kortrijk steeds meer de lakens naar zich toe. Vooral Lars Veldwijk kreeg nog enkele goede mogelijkheden om te scoren. Op het einde werd Kage nog in de ploeg gedropt, maar ook hij kon niet voor het verlossende doelpunt zorgen. Volgende week zaterdag staat de West-Vlaamse derby tussen KV Kortrijk en Zulte Waregem op het programma. Afspraak om 18 uur in het Guldensporenstadion. (JDH)

KV Kortrijk 0

KV Mechelen 0

KV Kortrijk starte met Kaminski, Goutas, De Smet, Pavlovic, Chevalier, Saadi, Métanire, De Mets, Joaozinho, Ouali, Sarr.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier