Bij winst zaterdag tegen Standard speelt KV Kortrijk altijd finale play-off 2

© BELGA
Christof Decraene

Dat is het gevolg van een reglementswijziging. KVK doet er dus best aan zaterdagavond te winnen.

KV Kortrijk leidt momenteel in poule A met 1 punt voorsprong op Standard en drie op Moeskroen-Péruwelz. Als Kortrijk zaterdagavond wint van Standard, kunnen ze met nog één speeldag te gaan door de Rouches niet meer bijgebeend worden. Moeskroen-Péruwelz kan wel nog naast Kortrijk aan de leiding komen als het zaterdag wint in Waasland-Beveren en op de slotspeeldag Kortrijk verslaat. Maar zelfs als de Walen daarin slagen, mogen ze niet tegen de winnaar van de andere groep in play-off 2 spelen omdat ze niet over een Europese licentie beschikken. Dan speelt het nummer twee die finale, in casu KV Kortrijk. Deze reglementswijziging kwam er nadat KV Oostende twee jaar geleden als winnaar van play-off 2 ook geen Europese licentie had en zo het Europees ticket aan Zulte Waregem, dat vierde was geëindigd in play-off 1, cadeau deed.

Maar als Standard de poule wint, mag het wel de finale van play-off 2 spelen, ook al zijn de Rouches na de bekerwinst al zeker van Europees voetbal. In Wallonië klinkt het dat Standard – nu Charleroi op weg lijkt naar winst in poule B – die finale ook effectief wil spelen om zo de Zebra’s te beletten voor een Europees ticket te kunnen strijden.

In elk geval heeft KV Kortrijk zijn lot in eigen handen. “We moeten vol voor de zege gaan en ons publiek nog eens blij maken”, klinkt het bij trainer Karim Belhocine. “Of ik denk dat Standard effectief vol voor de zege zal gaan? Daar kan ik niet op antwoorden. Ik weet alleen dat mijn spelers dat wel zullen doen.” (CDW)