Beloften KV Kortrijk nipt onderuit tegen Cercle

Jarne Jodts aan de slag tegen Sporting Charleroi. © GF
Redactie KW

De beloften verloren maandag in hun tweede poulewedstrijd in de beker van België voor U21 met 2-3 van Cercle Brugge. De volgende bekerronde halen is met amper 1 op 6 zo goed als onmogelijk geworden, maar dat is in Kortrijk bijzaak.

Wat geen bijzaak is, is dat Kortrijk tegen de provinciegenoten een 2-0-voorsprong nog uit handen gaf. “We waren goed aan de partij begonnen en dat resulteerde in een dubbele voorsprong“, blikt Jarne Jodts (17) op de bekerwedstrijd terug. “Maar enkele seconden na onze tweede goal scoorde Cercle Brugge al. Halfweg de tweede helft viel de gelijkmaker en in de slotminuut werd het zelfs nog 2-3, al kwam dat doelpunt er na duidelijk buitenspel.”

“Competitie primeert”

Het verlies strookt volgens Jarne Jodts dan ook niet met het wedstrijdbeeld. “Het is geen correcte uitslag. Ik vond ons de betere ploeg, het is alleen jammer dat we een 2-0-voorsprong uit handen hebben gegeven. Wat de oorzaak daarvan is, weet ik niet. Ik vond de bezoekers vooral op hun duelkracht teren en niet zozeer op hun voetballende kwaliteiten. Of duelkracht een werkpunt is? Neen, we kunnen ons mannetje staan. Alleen zaten tegen Cercle Brugge de omstandigheden tegen. Na het gelijkspel tegen Deinze en dit verlies blijven we met 1 op 6 in onze bekerpoule achter, maar voor ons primeert in feite de competitie.”

In die competitie trekken de KVK-beloften komende maandag naar KV Mechelen, dat met 9 op 9 uitstekend aan het seizoen is begonnen. “Als we voetballen zoals de voorbije wedstrijden, dan kunnen we er misschien wel iets rapen. Het zou leuk zijn om als eerste de leider punten af te snoepen en dat zou meteen ook de bevestiging van onze goede periode zijn.”

Ambitieus

Jarne Jodts woont in Menen en begon op vijfjarige leeftijd te voetballen in de club van zijn woonplaats. Twee jaar later werd hij opgemerkt door de scouts van Moeskroen. Van daaruit ging het richting Zulte Waregem. “Daar voetbalde ik van de U11 tot de U16. Nu ben ik aan mijn derde seizoen in Kortrijk bezig”, aldus de 17-jarige linksachter, die indien nodig de hele linkerflank kan bestrijken.

Jarne is trouwens ondanks zijn jonge leeftijd een van de meest ervaren KVK-beloften. “Ik speel al sinds Kerstmis vorig seizoen bij de beloften”, zegt hij. “Waar ik mezelf over vijf jaar zie? Ik hoop op een zo hoog mogelijk niveau, maar ik bekijk zulke zaken liever niet op lange termijn. De ambitie is sowieso om in de eerste ploeg van Kortrijk te kunnen aantreden. Of ik daarin kan slagen, weet ik niet. Maar we hebben gemerkt dat de jeugd wel een kans krijgt in de A-kern en dat is toch een mooie motivatie voor alle jeugdspelers.” (CDW)

KV Kortrijk 2 – 3 Cercle Brugge

KVK: Martens, De Vos, Van Mol, Desmet, Seys, Nalli (46′ Jodts), Prez (81′ Balcaen), Lanckman (59′ Deconinck), Dewaegemaeker, Hochepied (52′ Coppens) en Lauwrensens.

Doelpunten: Prez en Hochepied.

Maandag 11 september om 20 uur: KV Mechelen – beloften.