Anderlecht zet KV Kortrijk opzij

RSC Anderlecht heeft zondagavond op de 28e speeldag in de Jupiler Pro League in eigen huis met 2-0 gewonnen van KV Kortrijk.

Aleksandar Mitrovic (40.) en Leander Dendoncker (83.) zorgden voor de doelpunten in het Astridpark. Anderlecht speelde lang met tien na de vroege uitsluiting van Rolando, maar ook Kortrijk beëindigde de wedstrijd met tien na een tweede gele kaart voor Adam Marusic. De Anderlechtse smaakmaker Steven Defour viel in de tweede helft dan weer uit met een blessure.

In de stand blijft Anderlecht met 54 punten tweede, op één punt van leider Club Brugge (55). Kortrijk zakt met 47 punten naar de vijfde plaats.

In de beginfase was er al meteen opschudding na een snelle rode kaart voor Rolando, na een overtreding op Lukas Van Eenoo. Scheidsrechter Luc Wouters twijfelde niet en trok meteen rood, een zware sanctie voor de Portugese verdediger. Kortrijk ving amper iets aan met de meerderheid en met de rust in zicht was het Anderlecht dat op voorsprong klom. Na een hoekschop van Steven Defour torende Aleksandar Mitrovic boven iedereen uit en met een strakke kopbal liet de Servische topschutter doelman Laurent Henkinet kansloos (1-0).

Zware enkelblessure

Na de pauze ontsnapte Paars-wit aan de gelijkmaker, maar de thuisploeg werd pas echt opgeschrikt door het uitvallen van Steven Defour, die met een draagberrie van het veld moest. Net als bij Victor Vazquez wordt er gevreesd voor een zware enkelblessure. Tien minuten voor affluiten moest ook Kortrijk met tien verder, na een tweede gele kaart voor Marusic. Dat brak de veer bij de bezoekers en enkele minuten later loste Leander Dendoncker het genadeschot, op aangeven van Andy Najar na een snelle tegenaanval.

Eerder op de dag knoopte leider Club Brugge na een schamele 1 op 9 opnieuw aan met de zege tegen Moeskroen-Péruwelz (3-0). Draaischijf Vazquez viel voor de rust uit met een zware enkelblessure. Eerst werd er gevreesd voor een enkelbreuk, later bleek het om een scheur in de ligamenten te gaan. De Spanjaard zal vier tot zes weken out zijn.

Zondagavond (20u30) wordt de 28e speeldag afgesloten met het duel tussen Waasland-Beveren en AA Gent. Als de Buffalo’s winnen, springen ze opnieuw over Standard Luik naar de derde plaats. Waasland-Beveren kan dan weer een erg belangrijke stap zetten richting het behoud.