Analist Eddy Snelders over affaire Anastasiou: “Het bestuur had met een statement moeten komen”

Eddy Snelders. © BELGA
Christof Decraene

De heksenjacht op Kortrijktrainer Yannis Anastasiou liet niemand onberoerd de voorbije tien dagen. Analist en ex-KVK-speler Eddy Snelders denkt er het zijne van.

“Ik beklaag Yannis Anastasiou voor de manier waarop hij behandeld werd”, valt de Antwerpenaar met de deur in huis. “Vooral dan door de media, die maar vragen bleven stellen over hoe lang hij nog trainer van KVK zou zijn. Het is niet vanzelfsprekend om in zo’n klimaat te werken en Anastasiou heeft zich met verve van die taak gekweten. Ik weet ook wel dat die vragen niet komen als je veel punten pakt, maar je mag van KVK ook niet verwachten dat ze voor een plaats in play-off 1 zullen meespelen. Hun goede start heeft blijkbaar wat zand in de ogen gestrooid van een aantal mensen.”

Ondertussen is Kortrijk wel op twee na laatste en speelt het zaterdag op KV Mechelen een zespuntenduel. Bij verlies zakken de Kerels mogelijk zelfs naar de laatste plaats. “Mechelen is een gewond dier en dat speelt in het voordeel van Kortrijk, dat de jongste jaren geregeld punten ging pakken in Mechelen.

“Er waren tal van speculaties, maar het bestuur heeft die nooit de kop ingedrukt”

Weerbare groep

Maar de situatie blijft onduidelijk. Als je Kortrijk tegen Genk zag spelen, zag je een weerbare groep. De spelers zijn hun coach dus nog niet beu. Maar de vraag is hoe lang de trainer zijn greep nog op de spelersgroep kan houden. Zij volgen die affaire ook op in de media. Hoe kun je als trainer nog veel van een speler eisen als die weet dat zijn coach zwaar ter discussie staat. Het bestuur van KV Kortrijk had sneller met een statement moeten komen. Er waren tal van speculaties, maar het bestuur heeft die nooit de kop ingedrukt. Ook dat lijkt mij een duidelijk signaal. Ik vind het dan ook onwaarschijnlijk dat Anastasiou zo blijft fungeren in wat voor mij een vijandig werkklimaat is. Chapeau voor die man”, besluit Eddy Snelders. (CDW)

Zaterdag 4 november om 20 uur: KV Mechelen – KV Kortrijk.