Alle vijf de nieuwkomers present op eerste training KV Kortrijk

20/06/16 om 17:19 - Bijgewerkt om 17:49

Die vond vanmiddag plaats in de gietende regen. Voor de eerste training werd trouwens uitgeweken naar het provinciaal domein De Gavers in Harelbeke.

Alle vijf de nieuwkomers present op eerste training KV Kortrijk

Thomas Kaminski is een van de vijf nieuwkomers bij KV Kortrijk. © Foto Bart

Voor de eerste training stond een looptraining op het programma. Niet op het eigen trainingscomplex, maar wel in het provinciaal domein De Gavers in Harelbeke. Met 25 man - 21 spelers en vier leden van de technische staff - werd het looptochtje aangevat. Trainer Karim Belhocine liep voorop, het tempo bleef aan de lage kant. "We hebben een twaalftal kilometer gelopen. Ik heb het bewust kort en rustig gehouden, want dinsdag en woensdag staan medische en fysieke tests op het programma en het is beter dat de spelers die fris kunnen afwerken", aldus de Kortrijkse trainer.

Onder de 21 spelers waren alle nieuwkomers meteen present. Joaozinho, die pas vanmorgen zijn contract tekende, was er bij, net als Tomislav Barbaric, Iddi Ouali, Lennert De Smul en Thomas Kaminski. De internationals Maxime Chanot, Adam Marusic en Thanasis Papazoglou, die na afloop van de competitie nog een oefeninterland moesten afwerken, sluiten pas volgende week aan. Trainer Patrick De Wilde was er eveneens niet bij, hij heeft nog vakantie tot eind deze week, zo luidt het op de club. (CDW)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!