AA Gent plukt manager Patrick Turcq weg bij KV Kortrijk

© VDB
Christof Decraene

Patrick Turcq, sinds de komst van de nieuwe Maleisische eigenaar niet langer CEO bij KV Kortrijk, moet bij AA Gent de scouting helpen herstructureren.

Patrick Turcq zal acht jaar actief geweest zijn voor KV Kortrijk. Hij is er de man die de onderhandelingen met de spelers doet én er steeds in slaagt om relatief onbekende spelers bij KV Kortrijk te laten ontbolsteren. Voor spelers met iets meer naam en faam zorgt hij ervoor dat ze gratis of relatief goedkoop naar Kortrijk komen.

De overstap van Turcq naar AA Gent lijkt opmerkelijk, maar kan perfect gekaderd worden. Dat Turcq na de komst van Ken Choo, een pion van de Maleisische clubeigenaar Vincent Tan, niet langer CEO is, vind hij uiteindelijk niet zo erg. Maar vooral na het ontslag van trainer Johan Walem leek de sportief manager van de Veekaa nog alleen te staan. Hij was het die Johan Walem absoluut naar Kortrijk wou halen en het was ook Turcq die de trainer lange tijd heeft verdedigd bij zijn collega-bestuurslui. Hij zou naar verluidt ook een e-mail naar zijn trainer gelekt hebben waarin voorzitter Joseph Allijns zijn bezorgdheid over de Kortrijktrainer had geuit. Allemaal zaken die mogelijks meegespeeld hebben in dit vertrek.

Patrick Turcq vindt bij AA Gent trainer Hein Vanhaezebrouck terug, met wie hij jarenlang bij KV Kortrijk heeft gewerkt én met wie hij diverse successen heeft behaald. Bij AA Gent zou Turcq onder meer moeten instaan voor de rekrutering van nieuwe spelers en het herstructureren van de scouting. (CDW)

Het vertrek van Turcq zal bij KVK door enkele mensen worden opgevangen. “Het bestuur, management en de huidige sportieve structuur zullen in nauwe samenwerking met sportief directeur Karim Belhocine de sportieve lijnen blijven uitzetten”, aldus KVK in een mededeling. (CDW)