9 spelers afwezig bij KV Kortrijk, Gertjan De Mets terug in selectie

Gertjan De Mets komt door de onbeschikbaarheid van Rolland mogelijks aan de aftrap tegen Eupen. © Foto Bart
Christof Decraene

En Xavier Mercier kan nog aan dat rijtje afwezigen toegevoegd worden, want zijn vrouw kan elk moment bevallen. Drie youngsters worden in de selectie opgenomen.

Dimitris Goutas en Tomislav Barbaric zijn zaterdag in Eupen geschorst, Andriy Totovytskyi vertoeft door visumproblemen nog altijd in Oekraïne en Elohim Rolland, Lucas Rougeaux, Lennert De Smul, Stijn De Smet, Hervé Kage en Idir Ouali zijn geblesseerd. Een waslijst afwezigen dus. En daar komt misschien Xavier Mercier nog bij, wiens vrouw elk moment kan bevallen. “Vorige week was er al even vals alarm, het wordt dus afwachten. Xavier zit alleszins in de selectie”, aldus coach Bart Van Lancker.

Wie ook weer in de selectie zal zitten, is Gertjan De Mets. Hij werd vorige week gepasseerd en leek, gezien zijn uitdrukkelijke wens om te vertrekken, uit de gratie te zijn gevallen. Had het bestuur niet laten weten dat hij voor de rest van het seizoen niet meer zou mogen spelen? “Dat weet ik niet”, aldus Van Lancker. “Vorige week hadden we te veel verdedigende middenvelders in de 18-koppige selectie, waardoor we er een thuis moesten laten. En we opteerden voor Gertjan. Ik heb geen weet dat hij voor de rest van het seizoen niet meer zou mogen spelen.”

In Eupen, dat nog volop strijdt voor het behoud, wacht Kortrijk gezien de omstandigheden dus een moeilijke match. “Maar wij azen op revanche voor de bekeruitschakeling (4-0-verlies, red.). Er zullen veel spelers ontbreken, maar de andere jongens krijgen nu hun kans en zullen die willen grijpen. Mentaal staan we er nu ook beter voor dan voor die bekermatch, toen we in een serieuze dip zaten. En we wonnen nog nooit twee uitwedstrijden na elkaar, ook dat kan een extra motivatie zijn.”

Voor de partij tegen Eupen worden met Tyron Ivanof, Joedrick Pupe en Kenneth Deceuninck drie beloften aan de kern toegevoegd.