KV Kortrijk zwoegt zich naar play-off 1, Cercle voorlopig naar play-off 3 verbannen

© BELGA
Redactie KW

Kortrijk versloeg op de voorlaatste speeldag van de reguliere competitie Cercle Brugge met 1-0 na een heel magere pot voetbal. Bij Cercle was Tim Smolders de pineut: hij kreeg tien minuten voor tijd dé kans om de openingstreffer van Teddy Chevalier uitwissen, maar hij faalde vanop elf meter.

Bij KV Kortrijk kwamen kapitein Nebosja Pavlovic en Stijn De Smet in de ploeg ten nadele van de geschorste Adam Marusic en de zieke Thomas Matton. De thuisploeg, bij winst quasi zeker van deelname aan play-off 1, begon gedecideerd aan de match en al na vier minuten resulteerde dat in een eerste mogelijkheidje voor Ivan Santini, die voorlangs schoot. Maar het offensief was van erg korte duur. Cercle hield veel volk achter de bal en Kortrijk had niet de branie in huis om de bezoekende defensie te slopen. Integendeel, het was Cercle Brugge dat het gevaarlijkst was op de counter. Op het half uur plukte Junior Kabananga een bal eeuwig mooi uit de lucht, maar hij knalde op de paal. Op slag van rust moest Henkinet opnieuw goed tussenbeide komen.

KV Kortrijk zwoegt zich naar play-off 1, Cercle voorlopig naar play-off 3 verbannen
© BELGA


© BELGA

Onvermijdelijke Chevalier

In de tweede helft kwam Cercle Brugge met (een klein beetje) meer aanvalsdrang uit de kleedkamer. Dat moest ook gezien de voorsprong van Moeskroen-Péruwelz tegen Westerlo, waardoor Cercle virtueel naar de voorlaatste plaats was gezakt. Dat bood meer opties voor Kortrijk. Kortrijk trok naar voren, maar grote kansen kreeg het niet. Er was een kopkans voor Chanot, maar Werner pakte makkelijk.

Maar plots viel het doelpunt dan toch uit de lucht. De Smet zonderde met een lange bal Teddy Chevalier voor doel af en hij lobde over Werner de 1-0 in doel. Kortrijk in extase, play-off 1 leek binnen. Tot Benoit Poulain Kabananga in de eigen zestienmeter tegen de grond trok en ref Gumienny terecht strafschop floot. Henkinet redde echter de elfmeter van Tim Smolders en ook de rebound ging over. Cercle probeerde daarna wel nog iets terug te doen, maar was niet bij machte om nog een aanval die naam waardig in elkaar te knutselen.

Door de eigen winst en het verlies van Charleroi op het veld van Club Brugge is KV Kortrijk nu zeker van een topzesplaats en het daarbij horend ticket voor play-off 1. Cercle Brugge zal op de slotspeeldag moeten winnen van KV Mechelen en hopen dat Moeskroen niet met de volle buit gaat lopen op het veld van Charleroi.

KV Kortrijk zwoegt zich naar play-off 1, Cercle voorlopig naar play-off 3 verbannen


© BELGA

KV Kortrijk zwoegt zich naar play-off 1, Cercle voorlopig naar play-off 3 verbannen


© BELGA

(CDW – foto’s Belga)