KV Kortrijk wint nipt van OH Leuven en mag een ronde verder

Kortrijk stond lang 0-1 voor, maar in de tweede helft werd het nog spannend. Het werd uiteindelijk 1-3.

KV Kortrijk trok naar OHL in de zestiende finales van de Beker van België. Tuur Dierickx, huurling van Club Brugge, ontpopte zich tot de gevaarlijkste man bij KVK, hij scoorde na tien minuten de 0-1. OHL probeerde nadien wel, maar kwam slechts zelden tot nooit in de buurt van doelman Heniket.

Na de rust probeerde OHL wat meer druk te zetten, maar tot echt doelgevaar kwam het aanvankelijk niet. OHL bleef evenwel proberen, onder meer via Iddi, en in de 74e minuut kregen de Kortrijkzanen dan toch het deksel op de neus voor de minimale voorsprong : Kostovski scoorde de gelijkmaker.

Kortrijk stak daarop een tandje bij en probeerde onder meer via Chevalier. Tien minuten voor de reguliere speeltijd was verstreken, kon KV Kortrijk dan toch opgelucht ademhalen, nadat Ivan Santini de 1-2 liet optekenen.

Ver in de toegevoegde tijd kon Tuur Dierickx bovendien nog zijn tweede van de avond scoren, goed voor de 1-3.