KV Kortrijk wint matig oefenduel tegen FC Izegem

KV Kortrijk-speler Michael Lallemand in duel met Ollivier Verstraete (rechts) van Izegem, een jeugdproduct trouwens van KV Kortrijk. (Foto Bart) © VDB

Een dag na het gelijkspel tegen vierdeklasser SW Harelbeke boekte een zichtbaar vermoeid KV Kortrijk een 4-2-zege tegen derdenationaler FC Izegem.

Izegem had in de aanvangsfase het betere van het spel en pas halverwege de eerste helft werd de eersteklasser de evenknie van de moedige bezoekers, waar ex-KVK-speler Ollivier Verstraete een van de beteren was. De partij leek op een 0-0 bij de rust af te stevenen, maar Izegem kwam in extremis nog op voorsprong toen Baptiste Ulens de bal voorbij zijn eigen doelman kopte.

Twee keer Chevalier

Na de pauze zette KVK al snel orde op zaken. Eerst scoorde Thanasis Papazoglou op assist van Teddy Chevalier, twee minuten later keerden de beide spitsen de rollen om en stond KV Kortrijk op voorsprong. Kortrijk had de match in handen, maar de score uitdiepen zat er niet in, ook al omdat de lijnrechter de KVK-spelers enkele keren ten onrechte affloot voor buitenspel. Op een zeldzame tegenprik kon Izegem tot ieders verbazing de stand weer in evenwicht brengen, maar in de slotfase zorgden Teddy Chevalier en Kristof D’Haene alsnog voor de overwinning.