KV Kortrijk smeert de kampioen zijn tweede nederlaag aan

Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

KV Kortrijk boekte zijn eerste zege van het seizoen tegen Club Brugge: 2-1. KVK stond al na tien minuten 2-0 voor, enkel Vanaken kon nog tegen scoren.

In de West-Vlaamse derby tegen Club Brugge ging KV Kortrijk op zoek naar zijn eerste driepunter van het seizoen. De landskampioen wou dan weer een tweede uitnederlaag vermijden. Bij beide ploegen werden twee wijzigingen doorgevoerd in vergelijking met vorige week. Bij de thuisploeg vervingen Hervé Kagé en Idriss Saadi voorin Idir Ouali en Thanasis Papazoglou. Club kan dan weer enkele weken niet rekenen op sterkhouder José Izquierdo. Net als tegen Lokeren was Boli Bolingoli zijn vervanger. Timmy Simons speelde voor het eerst dit seizoen op het middenveld ten nadele van Claudemir, die naar de bank verhuisde.

Droomstart voor KVK

De thuisploeg nam een droomstart en stond na iets meer dan tien minuten al 2-0 voor. Eerst devieerde Saadi een kopbal van De Smet in doel en nauwelijks vier minuten verdubbelde diezelfde Saadi de score. Deze keer legde De Smet de bal goed terug met het hoofd en de Franse Algerijn had maar binnen te schuiven. Club moest duidelijk bekomen van die dubbele opdoffer, maar de Kortrijkzanen lieten na om de bezoekers helemaal dood te knijpen. De Bruggelingen kregen zo de kans om het evenwicht te herstellen en kwamen net voorbij het half uur opnieuw helemaal in de wedstrijd na de aansluitingstreffer van Vanaken, die een teruggekopte bal van Engels in doel verlengde.

Club moest na de rust vol op zoek naar de gelijkmaker, maar de bezoekers vonden meermaals Kaminski op hun weg. Beide ploegen claimden ook nog een strafschop, maar tweemaal wuifde scheidsrechter Laforge het protest weg. Halfweg de tweede helft was De Smet dicht bij de 3-1, maar de Bruggeling schoof de voorzet van Ouali tegen de paal. Preud’homme reageerde door Vossen en Gedoz in te brengen en beiden kregen ook meteen na hun invalbeurt een kans. Tweemaal ging het leer echter over het Kortrijkse doel. De bezoekers probeerden het tijd nog te doen keren door Engels naar voren te schuiven, maar ook dat leverde niet het gewenste resultaat op. Diep in blessuretijd trapte Bolingoli nog op de lat.

Eerste Kortrijkse zege

KV Kortrijk pakt zo zijn eerste zege van het seizoen en schuift op naar de middenmoot van het klassement. Club blijft achter met zes op twaalf en moet zich vooral zorgen maken over de efficiëntie. Volgende week komt met Standard een andere topclub met zorgen op bezoek in het Jan Breydelstadion. KV Kortrijk gaat dan op bezoek bij Sint-Truiden.

Doelpunten: 7′ Saadi (1-0), 11′ Saadi (2-0), 33′ Vanaken (2-1).

KV Kortrijk: Kaminski, Métanire, Gigot, Pavlovic, Joãozinho, De Smet (76′ D’Haene), Verstraete, Rolland, Mercier (65′ Ouali), Kagé (80′ Sarr), Saadi.

Club Brugge: Butelle, Cools, Engels, Denswil, De Bock, Simons, Vormer, Vanaken, Bolingoli, Diaby (66′ Vossen), Refaelov (69′ Gedoz).

Gele kaarten: 40′ Rolland, 43′ Vormer, 43′ Engels, 54′ Bolingoli, 86′ Kaminski.

Scheidsrechter: Nicolas Laforge.