KV Kortrijk slaat Waregemse buren in zinderende zes minuten volledig knock-out

KV Kortrijk won de derby tegen de rivalen van Zulte Waregem met 3-1 en springt zo over Standard naar de vijfde plaats in het klassement. Zulte Waregem, dat weinig toonde in het Guldensporenstadion, blijft onderin hangen, maar heeft het geluk dat alle degradatieconcurrenten ook verloren. Het was al van mei 2010 dat KV Kortrijk nog eens de derby heeft kunnen winnen.

KV Kortrijktrainer Yves Vanderhaeghe kon, met uitzondering van de geschorste doelman Darren Keet, met zijn type-elftal starten. Ook de bezoekende trainer had geen selectieproblemen: hij kon al voor de derde week op rij met dezelfde elf aan een wedstrijd beginnen. Toen de spelers het veld betraden, werden zij geflankeerd door vuurwerk. En vuurwerk was er ook meteen op het veld. Na zes minuten stond het al 0-1 via Trajkovski, die na een pijlsnelle counter beheerst afwerkte. KV Kortrijk leek van slag en SV Zulte Waregem domineerde in het eerste half uur, zonder echt uitgespeelde kansen te creëren. Na 33 minuten kon de thuisploeg nog eens dreigen. Benoît Poulain kon bijna scoren na een ingestuurd nummer op corner. De grootste kans in de eerste helft was nog voor Teddy Chevalier, die alleen op Esseveedoelman Sammy Bossut af mocht gaan, maar de Fransman talmde te lang.

Warrige wedstrijdleiding

Na de rust ging de thuisploeg voluit voor de zege. Landry Mulemo moest voor meer aanvallend gevaar zorgen van op de linkerflank, maar aanvankelijk bracht dat weinig zoden aan de dijk. Zulte Waregem bleef stevig in organisatie achterin en Kortrijk vond niet de sleutel om die defensie open te breken. Voetbaltechnisch was Kortrijk heer en meester terwijl de bezoekers alle truckjes aanwendden om tijd te winnen en daarbij ook gesteund werden door een warrig fluitende scheidsrechter Jonathan Lardot. Al moet gezegd dat de laatste pass bij de thuisspelers ook alles behalve efficiënt was.

Halverwege de tweede helft kreeg de thuisploeg eindelijk nog eens een mogelijkheid: Ivan Santini trapte en vrijschop keurig in het hoekje, maar Sammy Bossut had een uitstekende reflex in huis. Het bleek slecht uitstel, want een minuut later kopte Adam Marusic de gelijkmaker voorbij de Waregemse doelman.

De vlam sloeg meteen in de pan. Nog geen vier minuten later stond Kortrijk op voorsprong via Chanot, die met links voorbij Bossut vlamde. En nog eens twee minuten later moesten de bezoekers met tien verder na een tweede gele kaart voor N’Diaye. Op die vrije trap scoorde Poulain zowaar de 3-1. KVK sloeg de bezoekers in een zinderende zes minuten helemaal knock-out. De partij was meteen gespeeld. Zulte Waregem, dat in aanvallend opzicht heel weinig voorstelde, was nooit bij machte om nog iets aan die achterstand te doen. (CDW)