KV Kortrijk scoort vijfmaal tegen OH Leuven

KV Kortrijk en tweedeklasser OH Leuven namen het zaterdagnamiddag in Eernegem tegen elkaar op. De Kerels wonnen de oefengalop vrij gemakkelijk na een aangenaam duel. Het werd 5-2. De 21-jarige nieuwkomer Adam Marusic scoorde tweemaal.

De wedstrijd tegen OH Leuven was voor KV Kortrijk een blij weerzien met enkele oude bekenden. Ibou Sawaneh en Mo Messoudi startten in de basis bij de tweedeklasser en Romain Reynaud zat op de bank. David Vandenbroeck volgde de wedstrijd vanuit de tribune.

Goede start

KV Kortrijk nam meteen het heft in handen en kwam na zeven minuten op voorsprong. Darren Keet plukte een hoekschop en hervatte snel. De bal kwam aan de linkerkant bij Adam Marusic die doelman Yves Lenaerts geen schijn van kans liet met een lage schuiver in de rechterbenedenhoek. Enkele minuten later was Zarko Tomasevic na een hoekschop van Matton te verrast om de bal in doel te werken. De 2-0 hing in de lucht en viel ook enkele minuten later. Thomas Matton mocht een vrije trap nemen vanop zo’n 20 meter. Zijn bal werd in hoekschop verwerkt door Lenaerts. Uit die hoekschop, genomen door een bedrijvige Baptiste Ulens, kon Ivan Santini scoren. De corner werd onvoldoende weggewerkt door de Leuvense goallie en Santini kon profiteren. Even later kende de doelman opnieuw veel moeite met een hoge bal van Ulens. Opnieuw kon hij de bal niet goed wegboksen en kwam hij met de schrik vrij toen de omhaal van Nebojsa Pavlovic op de dwarsligger uiteen spatte.

Sterke Ulens

Het was tot minuut twintig wachten vooraleer OHL echt gevaarlijk kon zijn. Thomas Azevedo kon zich doorzetten en uithalen vanuit de tweede lijn, maar Darren Keet kon probleemloos redden. KVK bleef de gevaarlijkste ploeg tegen een ongeïnspireerd Leuven, dat vooral achteraan een onzekere indruk maakte. Ulens kon zijn sterke eerste helft bekronen met een doelpunt: Thomas Matton zette na een knappe actie op links door en kreeg de bal bij Marusic die op Lenaerts besloot, maar de linksback was goed gevolgd en schoof de bal binnen. Nog voor het halfuur stond het al 4-0. Baptiste Ulens verstuurde een voorzet richting de tweede paal, waar Adam Marusic de bal in één tijd op de slof nam. Via de grond en de lat verschalkte hij doelman Lenaerts. 4-0 was ook de ruststand.

Cerigioni scoort tegen

Na de rust kwamen de bezoekers beter voor de dag. Ze domineerden het eerste kwartier na de pauze en lukten een doelpunt. Ibou Sawaneh kon een hoekschop oppikken die door Keet voorbij de tweede paal werd getikt. De voormalige KVK-spits zette voor en Alessandro Cerigioni scoorde door de benen van Keet. Daarna herstelden de Kerels het evenwicht en werd het 5-1 via Stijn De Smet. Hij reageerde het alertst op een lange bal en kon over Yves Lenaerts in doel besluiten. Even later zetten Marusic en Santini een knappe actie op poten. De Kroaat kon de voorzet van Marusic onvoldoende raken en de bal kwam bij de mee opgekomen Ulens, die zijn lage schuiver gekeerd zag worden.

Een kwartier voor tijd wisselde Yves Vanderhaeghe zijn volledige ploeg, met uitzondering van Darren Keet. Teddy Chevalier was blijkbaar iets te gretig. Nog voor de scheidsrechter het signaal gaf dat de invallers het veld mochten betreden, stond de Fransman al op het terrein. Het leverde hem een wel erg vlugge gele kaart op. KVK kon niet meer scoren, maar zag Jovan Kostovski wel nog een verre voorzet van Dion Cools voorbij de Zuid-Afrikaanse doelman koppen. De Kortrijkzanen kunnen terugblikken op een goede wedstrijd tegen een OH Leuven dat nog werk aan de winkel heeft.

KV Kortrijk: Keet, Chanot (75′ També), Poulain (75′ Kereselidje), Tomasevic (75′ Claeys), Ulens (75′ Mulemo), De Mets (75′ Ragolle), Pavlovic (75′ Klaasen), De Smet (75′ Merabti), Matton (75′ Dib), Marusic (75′ Mahau) en Santini (75′ Chevalier).

OH Leuven: Lenaerts, Wijns (60′ Cools), Bandalovski, Buekers (60′ Reynaud), Delporte (46′ Trenson), Ngolok (60′ Van Goethem), Messoudi (75′ Croizet), Azevedo (60′ Yagan), Mathieu (46′ Bracke), Ibou (60′ Kostovski) en Kurthisai (46′ Cerigioni).

Doelpunten: 7′ Marusic 1-0, 15′ Santini 2-0, 25′ Ulens 3-0, 29′ Marusic 4-0, 57′ Cerigioni 4-1, 65′ De Smet 5-1 en 77′ Kostovski 5-2.