KV Kortrijk pakt puntje tegen landskampioen

Renato Neto en Gert-Jan De Mets vechten voor de bal. © BELGA

Op de vijfde speeldag heeft KV Kortrijk zijn thuisreputatie gaaf kunnen houden. Het speelde 0-0 gelijk tegen landskampioen AA Gent na een wedstrijd zonder al te veel grote doelkansen. Met een punt blijft KVK onderin de rangschikking hangen.

Bij KV Kortrijk maakte Gertjan De Mets verrassend opnieuw zijn opwachting in de basiself, naast Nebosja Pavlovic net voor de verdediging. Elohim Rolland moest daardoor een rij hoger gaan voetballen. Al in de openingsminuut had KV Kortrijk op voorsprong moeten staan, maar Maxime Chanot kon net niet profiteren. AA Gent was verre van onder de indruk en deed meer dan wat speldenprikken tegen. Al zat scoren er ook voor de rust voor de landskampioen niet in. 0-0 na een heel slappe eerste helft.

Na de pauze trok KV Kortrijk meteen weer ten aanval. Zarko Tomasevic kreeg na zes minuten al een goede kopkans, maar Matz Sels redde uitstekend. Na een uur ging Rolland sterk door en hij dwong Sels opnieuw tot een uitstekende redding. Halverwege de tweede helft zette opnieuw Rolland zich stevig door, werd gepakt randje zestienmeter, maar ref Delferière legde de bal net buiten het strafschopgebied. Het trapje van Boyer kon Sels makkelijk oprapen.

AA Gent toonde zich niet of weinig en creëerde nog amper een kans. Maar ook Kortrijk slaagde er na dat sterk openingskwartier niet meer in om degelijke doelkansen te versieren. Zo bleef het 0-0, een puntendeling waarbij vooral KV Kortrijk niet tevreden kan zijn. Rood-wit zal stilaan punten moeten beginnen te pakken want het staat maar net boven de degradatiezone. (CDW)