KV Kortrijk neemt in West-Vlaams onderonsje vlot afstand van Cercle Brugge

Stijn De Smet en Elimane Coulibaly, die voor drie van de vier KVK-goals instonden. © BELGA

In een boeiende derby heeft KV Kortrijk erg vlot gewonnen tegen Cercle Brugge. Aan de rust stonden de 4-0-eindcijfers al op het scorebord.

De partij kon niet beter beginnen voor KV Kortrijk. Al na 18 seconden scoorde Oussalah knap met een schot in de winkelhaak. De Marokkaan tekende net niet voor de snelste goal in de Jupiler Pro League, die staat op naam van Imoh Ezekiel, die met Standard na tien seconden al scoorde tegen Genk. Kortrijk meteen op rozen dus en in het eerste half uur scoorde rood-wit aan honderd procent. Na tien minuten mocht De Smet, na voorafgaandelijk handspel van Santini, de 2-0 scoren en diezelfde De Smet mocht even later van op de stip de 3-0 scoren. Ook aan die penaltygoal hing een reukje want de fout van N’Diaye op Coulibaly gebeurde net buiten de zestienmeter. Cercle was na de 3-0 van slag en Coulibaly profiteerde om er nog voor de rust 4-0 van te maken. De efficiëntie van Kortrijk haalde het in die eerste helft duidelijk op de schuchtere pogingen bij de bezoekers.

Ondanks de ruime ruststand zagen we toch een aangename tweede helft. Beide ploegen creëerden nu uitstekende kansen, maar de accuraatheid ontbrak. De kansen voor de thuisploeg waren net iets groter dan die voor Cercle Brugge. Santini kreeg tot twee keer toe de kans om zijn veertiende van het seizoen te maken, de derde van de avond van De Smet belandde via de vingertoppen van Delle tegen het doelhout. Arne Naudts kreeg voor Cercle de beste kans. De score wijzigde niet meer, maar vooral Stephen Buyl sprong nog in het oog: hij had altijd rood moeten krijgen voor een aanslag op Thomas Matton. (CDW)